Regler för säljesannonser och budgivning

Användarvisningsbild
Raketsport
Site Admin
Inlägg: 14800
Blev medlem: 26 nov 2007, 00:00
Ort: Västra Pengfors, Vännäs
Kontakt:

Regler för säljesannonser och budgivning

Inlägg av Raketsport » 16 jan 2017, 13:03

På grund av de stora antalet budgivningar på reservdelar och mopeder som börjar florera på nätet har jag nu gjort regler för att skydda köpare.
Regler:
Vid budgivning utan startbud, ska budgivningen ske öppet och ett slutdatum med tid anges. Buda ej per pm eller mejl för att oseriösa säljare inte ska kunna trissa upp priset själv. Om inte sluttid anges vet säljaren förmodligen vilket pris han vill ha och vi ber er då istället skriva ut önskad prisbild i annonsen.

Budgivning med angett startbud ( ex. 5000 kr eller högstbjudande) så bestämmer säljaren själv när budgivningen avslutas, men budgivningen ska ske öppet.

I en annons utan bilder blir sakerna sällan sålda. Ladda upp bilder så här: http://www.raketsport.com/forum/viewtop ... =1&t=18053" onclick="window.open(this.href);return false;

När det gäller mopeder som måste hämtas är det bra om ort finns med i annonsen, om inte, posta ort när intressent ber om det. Annons på reservdelar och småsaker som kan skickas behövs inte ort offentligt.

Markera när vara är såld genom att skriva såld i rubriken. Detta kan du göra genom att välja Ändra i ditt första inlägg.

OBS! Glöm inte att ta kontaktuppgifter mer än mejl till säljaren vid eventuell affär och förskottsbetalning.
//Jossan
Josefine Andersson