56:ans säljestråd

56:an
Forumsponsor
Inlägg: 11130
Blev medlem: 27 jan 2011, 00:00

56:ans säljestråd

Inlägg av 56:an » 22 feb 2012, 03:03

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Det här ska bli min säljestråd och här kan lite allt möjligt hamna. :D Skriv inga inlägg är ni bussiga utan skicka PM om ni är intresserad av något eller har frågor eller vill kommentera. Detta för jag tänker ta bort inläggen efterhand som sakerna blir sålda och det går inte om någon annan skrivit inlägg under. :)

Givetvis lägsta fraktkostnader. :wink: Postens gröna påse brukar funka bra för små saker och upp till tio kilo är bäst med Schenker. Är det tyngre kan man antingen dela på två paket eller välja DHL som har 20 kg som maxvikt. Bussgods tar max 35 kg och även lite större kolli.


Jag startar försäljningen med en kamaxel. Jag vet inget om kamaxeln mer än det jag ser och att den följde med en Opel veteranbil som jag köpte för ett tjugotal år sedan men den bilen har jag inte kvar och ej heller de extra delarna som följde utom den här kamaxeln plus en dito vevaxel. Mitt motoröga säger de är till Volvo B18, jag tror även kamaxeln passar B20 men tiden och stället grejerna kom ifrån pekar snarare mot den äldre Volvo B18.

Jag minns Volvos kamaxlar oftast var slitna och nockarna rundade liksom lyftarna var skålformiga. När jag kollar lite närmare på den här kamaxeln ser jag den är näst intill perfekt på nockarna så jag tror inte den är så mycket använd. Lyftet mäter jag till 6 millimeter så det borde vara en A-kam. Det finns också ett par gjutnummer och det första från kamdrivningen är 1000074 och det andra numret är MC25148, det finns också en grön märkning på kamaxeln som gjord med en pensel.

Jag tänker mig 200 kr för kamaxeln. Kan det vara något som intresserar?

  • Bild


    Bild
Nocken till höger är lite matt men det är bara på bilden. I verkligheten är alla nockarna lika blanka. <!-- </EdIndex> --></div>