NYÅRS Supèn ?

Här kan vi snacka om allt som inte passar in på övriga kategorier t.ex nytt moppeköp
Peppe^
Inlägg: 708
Blev medlem: 04 jun 2009, 23:00
Ort: Borlänge
Kontakt:

Inlägg av Peppe^ » 31 dec 2012, 08:58

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Oxfile och potatisgratäng blir det här ikväll, samt en fläskfilégryta, förrätt och efterrätt vet jag inte än eftersom det är det är två andra familjer som fixar det.
Vi har alltid fest varje nyår där en fixar förrätt, en varmrätt osv...och Taggen brukar ha raketerna :lol: <!-- </EdIndex> --></div>
Bild

Grannen
Inlägg: 2422
Blev medlem: 19 jul 2009, 23:00
Ort: Samma stad som Dr snuggles

Re: NYÅRS Supèn ?

Inlägg av Grannen » 31 dec 2012, 11:02

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Lasse väss skrev:VAD planerar ni för mat till i morgonkväll :)

Hade beslutsångest tills för en timme sedan, det hängde lite på temperaturen ute ! men det blir milt så :::: och vi kommer att vara hemma..

Helgrillad Oxfilè (Grillad på vanlig kolgrill, ute på altanen) med riktigt hemmagjord pot-gratäng (riktigt smör, vispgrädde, pressad vitlök )
"Smörslungade" :wink: sparris-stänger och grillad tomathalva
Ska bara marinera filèn lite, men där har jag inte klurat klart än (vilken marinad)
Glöm inte att sparrisen som du kör i smör måste ha flingsalt och du....
GRÖN sparris som är nyskördad är bättre än den gula slaka modellen.
Hasselbackspotatis ska inte badas i smör utan penslas försiktigt för bästa resultat.
Vill du ha mera tips för lyckad matlagning så är det bara att fråga - kock som jag är. <!-- </EdIndex> --></div>

Tofta
Inlägg: 243
Blev medlem: 19 feb 2012, 00:00
Ort: Nyköping

Inlägg av Tofta » 31 dec 2012, 14:15

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Grön baconinlidad sparris,Hasselbackare och grillade kycklingfileer som marinerats i riktig americansk hickory marinad och till det så blir det en gorgonzolasås med bara grädde ost och en buljongtärning som sjudit i en styv timma...

avnjutes med iskallt mineralvatten...

Gott Nytt...
Med vänlig hälsning, Tofta <!-- </EdIndex> --></div>
Med vänlig hälsning, Tofta.

1256 Champion lätt Bukkompenserad.

Säcken
Forumsponsor
Inlägg: 1336
Blev medlem: 17 mar 2009, 00:00
Ort: Mellerud
Kontakt:

Inlägg av Säcken » 31 dec 2012, 14:30

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Här ska töserna äta hummer, men ja äter inget som växer i vattnet så ja ska äta filegryta med nån smördegsbakat potatismos som gratineras med västerbottenost.. Blir säkert bra.... :roll: <!-- </EdIndex> --></div>

Mange
Inlägg: 578
Blev medlem: 24 feb 2009, 00:00
Ort: Smebacken
Kontakt:

Inlägg av Mange » 31 dec 2012, 14:35

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Plankstek med oxfilé grillade tomater,baconlindade haricots vertes och duchessepotatis, hemmagjord beasås och några kalla norrlänningar till det.
Bon Appétit!!

Gott nytt år på er!!

//Mange <!-- </EdIndex> --></div>
Zündapp Ks50 -74 517-50
Kreidler RS

Användarvisningsbild
Lasse väss
Forumsponsor
Inlägg: 5504
Blev medlem: 08 sep 2010, 23:00
Ort: Mora/Nusnäs, Sverige

Inlägg av Lasse väss » 31 dec 2012, 14:55

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Tror det är Oxfilè som leder :lol:

Tog en rast nu, har skalat all pot och skutit lök ..mm.. öppnar tredje ölen snart 8) (dom är jättesmå ) :oops: <!-- </EdIndex> --></div>

Halvars
Inlägg: 471
Blev medlem: 06 feb 2011, 00:00
Ort: Sachsdalen

Inlägg av Halvars » 31 dec 2012, 14:58

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Några burkar Bullens Pilsnerkorv och så ett gäng Pripps Blå. <!-- </EdIndex> --></div>

Användarvisningsbild
Lasse väss
Forumsponsor
Inlägg: 5504
Blev medlem: 08 sep 2010, 23:00
Ort: Mora/Nusnäs, Sverige

Inlägg av Lasse väss » 31 dec 2012, 14:59

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Halvars skrev:Några burkar Bullens Pilsnerkorv och så ett gäng Pripps Blå.
:thumb: Låter fullkommligt lysande :lol: <!-- </EdIndex> --></div>

Användarvisningsbild
SachsMekarn
Inlägg: 4094
Blev medlem: 15 sep 2008, 23:00
Ort: L-100, Uppsala Län

Inlägg av SachsMekarn » 31 dec 2012, 15:05

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Lasse väss skrev:Tror det är Oxfilè som leder :lol:

Tog en rast nu, har skalat all pot och skutit lök ..mm.. öppnar tredje ölen snart 8) (dom är jättesmå ) :oops:
Vad skuter du löken på? :lol: <!-- </EdIndex> --></div>

Användarvisningsbild
Raketaren
Moderator
Inlägg: 8532
Blev medlem: 08 jul 2008, 23:00
Ort: Bjästa....örnsköldsvik....

Inlägg av Raketaren » 31 dec 2012, 15:31

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Halvars skrev:Några burkar Bullens Pilsnerkorv och så ett gäng Pripps Blå.

tror nog jag håller på *Halvars* variant... 8) blir inga stora märkvärdigheter här heller...inte alls nån mening när man bara sitter själv å firar nyår... :roll: <!-- </EdIndex> --></div>
fordonsparken består av diverse mopeder Crescent,Monark,Puch och Rex.
Bilar. Saab 96-61, Saab 95-68 och en bruxare Saab 9-3 vector sc- 08...

Användarvisningsbild
Raketsport
Site Admin
Inlägg: 14722
Blev medlem: 26 nov 2007, 00:00
Ort: Västra Pengfors, Vännäs
Kontakt:

Inlägg av Raketsport » 31 dec 2012, 16:02

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Blir inte så mycket är förkylda båda två Bild Bild, var bjuden till Pnilz men det får bli en hemmakväll istället tyvärr

Men det blir väl att äta Bild och ringa in Bild nya året i alla fall

Mona som är lite fräschare än mig har handlat pilgrimsmusslor och annat gott för kvällen, hoppas bara jag kan känna smaken. <!-- </EdIndex> --></div>
//Jossan
Josefine Andersson

Användarvisningsbild
pangerva
Forumsponsor
Inlägg: 6840
Blev medlem: 14 maj 2008, 23:00
Ort: Västra Frölunda/Göteborg och (Tjörn)

Re: NYÅRS Supèn ?

Inlägg av pangerva » 31 dec 2012, 16:34

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Grannen skrev:
Lasse väss skrev:VAD planerar ni för mat till i morgonkväll :)

Hade beslutsångest tills för en timme sedan, det hängde lite på temperaturen ute ! men det blir milt så :::: och vi kommer att vara hemma..

Helgrillad Oxfilè (Grillad på vanlig kolgrill, ute på altanen) med riktigt hemmagjord pot-gratäng (riktigt smör, vispgrädde, pressad vitlök )
"Smörslungade" :wink: sparris-stänger och grillad tomathalva
Ska bara marinera filèn lite, men där har jag inte klurat klart än (vilken marinad)
Glöm inte att sparrisen som du kör i smör måste ha flingsalt och du....
GRÖN sparris som är nyskördad är bättre än den gula slaka modellen.
Hasselbackspotatis ska inte badas i smör utan penslas försiktigt för bästa resultat.
Vill du ha mera tips för lyckad matlagning så är det bara att fråga - kock som jag är.
Nä men ser man på..... Grannen kom just på besök :lol: :lol: :lol: <!-- </EdIndex> --></div>
Zündapp 1968 KS50 Super Sport Special
Monarped ombyggd M349F -59
Crescent 1140 Sport -60
Monark med Victoria -60

Användarvisningsbild
alf-johan
Forumsponsor
Inlägg: 4993
Blev medlem: 26 feb 2010, 00:00
Ort: Nymans byhåla Uppland, Svergie

Inlägg av alf-johan » 31 dec 2012, 16:42

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Halvars skrev:Några burkar Bullens Pilsnerkorv och så ett gäng Pripps Blå.
Här blir det Lax, men har en burk Bullens till vickning om det behövs, finns fan inget godare korv :P <!-- </EdIndex> --></div>
min avatarbild : är min gamla "SUKA"

cobra karlsson
Inlägg: 3216
Blev medlem: 03 dec 2008, 00:00
Ort: SMEBACKEN
Kontakt:

Inlägg av cobra karlsson » 31 dec 2012, 16:46

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Jo Affe nu har du fel ,skar upp en skaplig bit Gustavskorv efter jag skalat och skivat potatisarna till hasselbacken det är mmmmmmmungott det. <!-- </EdIndex> --></div>

Användarvisningsbild
alf-johan
Forumsponsor
Inlägg: 4993
Blev medlem: 26 feb 2010, 00:00
Ort: Nymans byhåla Uppland, Svergie

Inlägg av alf-johan » 31 dec 2012, 16:50

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
cobra karlsson skrev:Jo Affe nu har du fel ,skar upp en skaplig bit Gustavskorv efter jag skalat och skivat potatisarna till hasselbacken det är mmmmmmmungott det.
Ja Cobra jag har ätit Gustafskorv och den är riktigt god, men för mej är den faktiskt tvåa :D <!-- </EdIndex> --></div>
min avatarbild : är min gamla "SUKA"

Skriv svar