NYÅRS Supèn ?
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Oxfile och potatisgratäng blir det här ikväll, samt en fläskfilégryta, förrätt och efterrätt vet jag inte än eftersom det är det är två andra familjer som fixar det.
Vi har alltid fest varje nyår där en fixar förrätt, en varmrätt osv...och Taggen brukar ha raketerna <!-- </EdIndex> --></div>
Vi har alltid fest varje nyår där en fixar förrätt, en varmrätt osv...och Taggen brukar ha raketerna <!-- </EdIndex> --></div>
Re: NYÅRS Supèn ?
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
GRÖN sparris som är nyskördad är bättre än den gula slaka modellen.
Hasselbackspotatis ska inte badas i smör utan penslas försiktigt för bästa resultat.
Vill du ha mera tips för lyckad matlagning så är det bara att fråga - kock som jag är. <!-- </EdIndex> --></div>
Glöm inte att sparrisen som du kör i smör måste ha flingsalt och du....Lasse väss skrev:VAD planerar ni för mat till i morgonkväll
Hade beslutsångest tills för en timme sedan, det hängde lite på temperaturen ute ! men det blir milt så :::: och vi kommer att vara hemma..
Helgrillad Oxfilè (Grillad på vanlig kolgrill, ute på altanen) med riktigt hemmagjord pot-gratäng (riktigt smör, vispgrädde, pressad vitlök )
"Smörslungade" sparris-stänger och grillad tomathalva
Ska bara marinera filèn lite, men där har jag inte klurat klart än (vilken marinad)
GRÖN sparris som är nyskördad är bättre än den gula slaka modellen.
Hasselbackspotatis ska inte badas i smör utan penslas försiktigt för bästa resultat.
Vill du ha mera tips för lyckad matlagning så är det bara att fråga - kock som jag är. <!-- </EdIndex> --></div>
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Grön baconinlidad sparris,Hasselbackare och grillade kycklingfileer som marinerats i riktig americansk hickory marinad och till det så blir det en gorgonzolasås med bara grädde ost och en buljongtärning som sjudit i en styv timma...
avnjutes med iskallt mineralvatten...
Gott Nytt...
Med vänlig hälsning, Tofta <!-- </EdIndex> --></div>
avnjutes med iskallt mineralvatten...
Gott Nytt...
Med vänlig hälsning, Tofta <!-- </EdIndex> --></div>
Med vänlig hälsning, Tofta.
1256 Champion lätt Bukkompenserad.
1256 Champion lätt Bukkompenserad.
- Lasse väss
- Forumsponsor
- Inlägg: 5504
- Blev medlem: 08 sep 2010, 23:00
- Ort: Mora/Nusnäs, Sverige
- Lasse väss
- Forumsponsor
- Inlägg: 5504
- Blev medlem: 08 sep 2010, 23:00
- Ort: Mora/Nusnäs, Sverige
- SachsMekarn
- Inlägg: 4094
- Blev medlem: 15 sep 2008, 23:00
- Ort: L-100, Uppsala Län
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
tror nog jag håller på *Halvars* variant... blir inga stora märkvärdigheter här heller...inte alls nån mening när man bara sitter själv å firar nyår... <!-- </EdIndex> --></div>
Halvars skrev:Några burkar Bullens Pilsnerkorv och så ett gäng Pripps Blå.
tror nog jag håller på *Halvars* variant... blir inga stora märkvärdigheter här heller...inte alls nån mening när man bara sitter själv å firar nyår... <!-- </EdIndex> --></div>
fordonsparken består av diverse mopeder Crescent,Monark,Puch och Rex.
Bilar. Saab 96-61, Saab 95-68 och en bruxare Saab 9-3 vector sc- 08...
Bilar. Saab 96-61, Saab 95-68 och en bruxare Saab 9-3 vector sc- 08...
- Raketsport
- Site Admin
- Inlägg: 14808
- Blev medlem: 26 nov 2007, 00:00
- Ort: Västra Pengfors, Vännäs
- Kontakt:
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Blir inte så mycket är förkylda båda två , var bjuden till Pnilz men det får bli en hemmakväll istället tyvärr
Men det blir väl att äta och ringa in nya året i alla fall
Mona som är lite fräschare än mig har handlat pilgrimsmusslor och annat gott för kvällen, hoppas bara jag kan känna smaken. <!-- </EdIndex> --></div>
Men det blir väl att äta och ringa in nya året i alla fall
Mona som är lite fräschare än mig har handlat pilgrimsmusslor och annat gott för kvällen, hoppas bara jag kan känna smaken. <!-- </EdIndex> --></div>
//Jossan
Josefine Andersson
Josefine Andersson
- pangerva
- Forumsponsor
- Inlägg: 6840
- Blev medlem: 14 maj 2008, 23:00
- Ort: Västra Frölunda/Göteborg och (Tjörn)
Re: NYÅRS Supèn ?
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Nä men ser man på..... Grannen kom just på besök <!-- </EdIndex> --></div>Grannen skrev:Glöm inte att sparrisen som du kör i smör måste ha flingsalt och du....Lasse väss skrev:VAD planerar ni för mat till i morgonkväll
Hade beslutsångest tills för en timme sedan, det hängde lite på temperaturen ute ! men det blir milt så :::: och vi kommer att vara hemma..
Helgrillad Oxfilè (Grillad på vanlig kolgrill, ute på altanen) med riktigt hemmagjord pot-gratäng (riktigt smör, vispgrädde, pressad vitlök )
"Smörslungade" sparris-stänger och grillad tomathalva
Ska bara marinera filèn lite, men där har jag inte klurat klart än (vilken marinad)
GRÖN sparris som är nyskördad är bättre än den gula slaka modellen.
Hasselbackspotatis ska inte badas i smör utan penslas försiktigt för bästa resultat.
Vill du ha mera tips för lyckad matlagning så är det bara att fråga - kock som jag är.
Zündapp 1968 KS50 Super Sport Special
Monarped ombyggd M349F -59
Crescent 1140 Sport -60
Monark med Victoria -60
Monarped ombyggd M349F -59
Crescent 1140 Sport -60
Monark med Victoria -60
-
- Inlägg: 3236
- Blev medlem: 03 dec 2008, 00:00
- Ort: SMEBACKEN
- Kontakt:
- alf-johan
- Forumsponsor
- Inlägg: 5000
- Blev medlem: 26 feb 2010, 00:00
- Ort: Nymans byhåla Uppland, Svergie
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Ja Cobra jag har ätit Gustafskorv och den är riktigt god, men för mej är den faktiskt tvåa <!-- </EdIndex> --></div>cobra karlsson skrev:Jo Affe nu har du fel ,skar upp en skaplig bit Gustavskorv efter jag skalat och skivat potatisarna till hasselbacken det är mmmmmmmungott det.
min avatarbild : är min gamla "SUKA"