Sida 1 av 7

Moppep*rrtråden (barnsäker)

Postat: 30 jun 2015, 15:47
av J2000E
Vet inte om det finns en passande tråd för detta. Här tänkte jag att vi visar lite mysiga prylar från egna och andras hyllor. Bidra gärna. Det skall vara ovanliga/speciella/sköna prylar som man inte ser varje dag. Det kan också vara något vanligt men i ett skick som är ovanligt.

Jag börjar med en trippel för att komma igång. Kanske har några sett dessa förut men jag tror att de kan vara nya för många här.

Hur många NOS Sachs kopplingslager har du sett? Tillhör nicket "Messerschmitt" - en bra moppekamrat. Han förvarar det i kassaskåp så det är ingen idé att ni försöker.

Bild

Tre NOS päron kanske? Dessa finns i mina lådor. Två stycken 70mm till 4,3ps och ett 65mm till lite klenare (dock inte Sverige-klent).

Bild

En 3-växel hand med kick - "bigblock" NL KH - trean har samma utväxling som fyran på en fyrpet. Som om detta inte vore nog så kom den med äkta 4,3ps, 17 Bing, gråburk och...
det är en DKW! Finns på min hylla och jag njuter varje dag... slider_anon.gif

Bild

Re: Moppep*rrtråden (barnsäker)

Postat: 30 jun 2015, 19:38
av erlan
i holland hade vist polisen mopeder? med såna där motorer.

erlan

Re: Moppep*rrtråden (barnsäker)

Postat: 30 jun 2015, 19:45
av J2000E
Ja, gör inte det - det hela ännu lite mer snuskigare/p*rrigare? Jämför det med de svenska bumse-BMW: erna... :mrgreen:

Re: Moppep*rrtråden (barnsäker)

Postat: 02 jul 2015, 08:15
av J2000E
Gummi någon?

Som ung aspirerande mopedist på sjuttiotalet drömde jag om dessa. I modern tid så började jag kika efter dem på marknader. Oftast låg det ett udda, ensamt, handtag och skräpade - och jag gick alltid förbi. Efter att ha gjort det i flera år bestämde jag mig för att köpa dessa enstaka. Var det ett grönt ena gången så blev det ett rött nästa. Till slut började jag få ihop kompletta set. Den här bilden är gammal och det har tillkommit flera sedan dess. Tror jag har komplett guld, silver, rött och blått idag. Grönt fattas det fortfarande.

Bild

Bild

Hittade den här sadeln på en marknad förra året och den kan komma väl till pass. Bilden är inte helt rättvis - då den i verkligheten har samma kulör som de röda handtagen.

Bild

Re: Moppep*rrtråden (barnsäker)

Postat: 02 jul 2015, 20:00
av Raketaren
snyggt med flake.... thumb_up

Re: Moppep*rrtråden (barnsäker)

Postat: 02 jul 2015, 20:47
av zappafan
Ja ett SKF kopplingslager har jag haft nytt, men det köptes för att monteras & inte ligga å samla damm.... :diablo:

Re: Moppep*rrtråden (barnsäker)

Postat: 02 jul 2015, 20:48
av Neifelheim
köpte nya vajrar, gråa med hölja i pappersförpackning på en "loppis", eller för att vara ärlig var dom gratis. står solifer nånting på, och 1966. askul, och hjärtat gjorde en liten volt när jag fick dom :)

Re: Moppep*rrtråden (barnsäker)

Postat: 02 jul 2015, 22:09
av J2000E
Neifelheim skrev:köpte nya vajrar, gråa med hölja i pappersförpackning på en "loppis", eller för att vara ärlig var dom gratis. står solifer nånting på, och 1966. askul, och hjärtat gjorde en liten volt när jag fick dom :)
Bild

Re: Moppep*rrtråden (barnsäker)

Postat: 04 jul 2015, 09:00
av J2000E
En dag på en marknad, för många år sedan, så råkade jag stå hos en säljare som hade lite gamla bra kopior på Sachs 4,3PS-cylindrar (Zeta). I lådan bredvid låg det blandade avgasmuttrar. Utan någon som helst tanke så stod jag väl och pillade lite med vardera och så ville det sig väl inte bättre än att jag provade.

Avgasmuttern hade en liten lapp. "JB 150cc" stod det. Det var bara att skruva på cylindern. Sedan dess har jag letat lite lagom när man ändå går... Fått tag på en till. En är NOS och en är lite använd - och jag tycker det ser klart trevligt ut med en flänsad avgasmutter i aluminium på en "femhalva".

På bilden ligger det en vanlig 28mm som jämförelse.

Bild

Så här ser den ut monterad:

Bild

Re: Moppep*rrtråden (barnsäker)

Postat: 05 jul 2015, 18:33
av J2000E
För länge sedan så hittade jag dessa på en marknad. Jag visste inte då var de var till och det vet jag inte än idag. Vad jag visste redan då var dock att sådant här är svårt att få tag på den dag som de behövs och därför köpte jag dem. Ibland tar jag ut dem ur skyddsplasten och njuter lite av den vackra formgivningen. Kanske finns det någon därute som letat i åratal. Som längtat.

Så för någon därute är detta hårdp*rr!

Inget skulle göra mig gladare än att de monterades på det fordon där de hör hemma. Någon som vet? De är välvda och bör vara tankmärken.

Bild

Bild

Bild

Re: Moppep*rrtråden (barnsäker)

Postat: 07 jul 2015, 14:57
av J2000E
Jag är en vän av både drickande och mopedkörning. Dock inte samtidigt.

När man var yngre och oförståndigare så var det inte lika självklart. En kasse mellanöl på styret och en dam (om man hade tur - för någon skicklighet fanns verkligen inte) bakpå limpan och så iväg till Gömmaren för att kvällsbada. På vägen hem hade man ingen kasse på styret. Förhoppningsvis hade man dock samma passagerare.

För er som är seniorer kan denna bild vara mycket förknippad med moppe och i min värld så är det moppep*rr.

Bild

Rigello - en förpackning som skulle brytas ned av naturen. Inte f-n försvann dom inte... Det låg drivor av dem runt sjön.

Ungdomsmoppen:

Bild

Re: Moppep*rrtråden (barnsäker)

Postat: 07 jul 2015, 15:00
av HSE
Men de försvann ganska fort ur sortimentet i affärerna.

Re: Moppep*rrtråden (barnsäker)

Postat: 09 jul 2015, 16:34
av J2000E
Moppe och moppe... men den passar fint på flera modeller. Gilera, MCB sportmoppar, diverse moppebyggen, etc.

När den här dök upp på ebay, för en 6-8 år sedan, kunde jag inte låta bli. En helt ny och oanvänd Ceriani 30mm landsvägsgaffel. Mmmmm... P*rrrrrrr!

Bild

Tycker det är dåligt med bilder på era njutningsobjekt. Är det för att det är semester eller är det bara så att man inte vill dela med sig av godsakerna?

Re: Moppep*rrtråden (barnsäker)

Postat: 09 jul 2015, 18:04
av 56:an
Kommer säkert... Du får väl ha lite tålamod 8)

Re: Moppep*rrtråden (barnsäker)

Postat: 11 jul 2015, 15:13
av Neifelheim
bild som önskat, den ena wiren fick bli växelwire på min apollo. den andra blir nog o ha o titta på! :)

Bild