Romet Ogar / Nordic MC

Här kan vi snacka om allt som inte passar in på övriga kategorier t.ex nytt moppeköp
kbjermert
Inlägg: 1
Blev medlem: 06 sep 2020, 15:51

Romet Ogar / Nordic MC

Inlägg av kbjermert » 06 sep 2020, 15:59

Hej!
Vill bara delge min erfarenhet av denna moped och denna återförsäljare (Nordic MC i Värmland) - jag föll för utseendet (vem vill inte ha en sådan istället för en vanlig scootermodell om man nu söker en ny moped - dessutom manuellt växlad??). Men det var dumt gjort...

Grundat på inköp av en Romet Ogar som jag gjorde i början av 2019 så är mitt omdöme om denna firma tyvärr mycket dåligt. En ok respons från dem i början när det visade sig att exemplaret som jag köpte var behäftat med fel för att sedan understundom bli både fientligt och frånskyllande. Efter en första reklamation kunde de åter tänka sig att åtgärda mopeden (enl dem var det då ett mycket sällsynt förgasarfel som den råkat ut för). När av dem utpekad verkstad (en av Mekonomenverkstäderna i Sundsvall) ej heller denna gång lyckades få till en fungerande lösning utan pekade på att det sannolikt var ett ytterligare fel på tändsystemet – ja då vägrade de ytterligare åtgärder. Vi skriver nu sensommaren 2020 och den har i praktiken inte gått att köra mer än ett par kilometer med. Ärendet får nu gå vidare till ARN.

Jag förstår lockelsen av mopederna – de ser attraktiva ut och jag föll själv för det – men för min del gick det inte bra och jag kan bara avråda. Det har säkert(??) gått bättre för andra kunder (även om jag tycker att man väl ofta ser sådana mopeder ute till lågt pris och med mycket kort körsträcka till salu). Företaget är ett ”källarföretag” och har svårt att hantera annat än beställningar och enklare kommunikation. Avstå är mitt enda och starkaste råd!

Jag svarar gärna på frågor om någon undrar över något.

Krister