Lappskojs , en burk saltabiten nerrörd i potatismos med senap eller rödbetor till <!-- </EdIndex> --></div>Pop skrev:någon som har tips på vad man ska laga till för mat idag?
Slåss om flest inlägg tråden..(alt. skitsnackstråd..)
-
- Inlägg: 3329
- Blev medlem: 29 jan 2009, 00:00
- Ort: Från samma stad som Björn Karlström (ni vet han som designade NV Autopeden & Crescent 2000 mfl..
- Raketsport
- Site Admin
- Inlägg: 14808
- Blev medlem: 26 nov 2007, 00:00
- Ort: Västra Pengfors, Vännäs
- Kontakt:
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Vi brukar göra en Italiensk smörgåstårta med creme fraiche, färskost med vitlök, mozzarella, soltorkade och färska tomater, pesto, oliver, basilika, ruccola, samt paramakinka och salami. Den ska du absolut testa! Man kan lätt hoppa över köttet på den utan att den tappar smaken. <!-- </EdIndex> --></div>
Jäklar vad gott med smörgåstårta!Pop skrev:ja, just det, jag är vegetarian också, så käkar ju inte kött, i stora mängder. så jag fixade ihop en smörgåstårta...
Vi brukar göra en Italiensk smörgåstårta med creme fraiche, färskost med vitlök, mozzarella, soltorkade och färska tomater, pesto, oliver, basilika, ruccola, samt paramakinka och salami. Den ska du absolut testa! Man kan lätt hoppa över köttet på den utan att den tappar smaken. <!-- </EdIndex> --></div>
//Jossan
Josefine Andersson
Josefine Andersson
- pangerva
- Forumsponsor
- Inlägg: 6840
- Blev medlem: 14 maj 2008, 23:00
- Ort: Västra Frölunda/Göteborg och (Tjörn)
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Om ni inte provat Felix Gulaschsoppa på burk ska ni göra det.
Kryddstark och supergod. Snabblagat dessutom.
Ta lite knäckebröd med ost till så räcker det som middag eller lunch.
Mmmmmmmmmmmmm gott <!-- </EdIndex> --></div>
Kryddstark och supergod. Snabblagat dessutom.
Ta lite knäckebröd med ost till så räcker det som middag eller lunch.
Mmmmmmmmmmmmm gott <!-- </EdIndex> --></div>
Zündapp 1968 KS50 Super Sport Special
Monarped ombyggd M349F -59
Crescent 1140 Sport -60
Monark med Victoria -60
Monarped ombyggd M349F -59
Crescent 1140 Sport -60
Monark med Victoria -60
-
- Inlägg: 3329
- Blev medlem: 29 jan 2009, 00:00
- Ort: Från samma stad som Björn Karlström (ni vet han som designade NV Autopeden & Crescent 2000 mfl..
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Men jag föredrar en skiva skogaholm med ost som tilltugg <!-- </EdIndex> --></div>
Det står alltid ett par såna burkar i skafferiet hemmapangerva skrev:Om ni inte provat Felix Gulaschsoppa på burk ska ni göra det.
Kryddstark och supergod. Snabblagat dessutom.
Ta lite knäckebröd med ost till så räcker det som middag eller lunch.
Mmmmmmmmmmmmm gott
Men jag föredrar en skiva skogaholm med ost som tilltugg <!-- </EdIndex> --></div>
- pangerva
- Forumsponsor
- Inlägg: 6840
- Blev medlem: 14 maj 2008, 23:00
- Ort: Västra Frölunda/Göteborg och (Tjörn)
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Annars är Lingongrova gott.
Eller varför inte Chiabattabröd eller surdegsbröd med ganska hård utsida med gott tuggmotstånd.
Ost på gäller i alla lägen <!-- </EdIndex> --></div>
Pågenbröd går också bra.Braxmatte skrev:Det står alltid ett par såna burkar i skafferiet hemmapangerva skrev:Om ni inte provat Felix Gulaschsoppa på burk ska ni göra det.
Kryddstark och supergod. Snabblagat dessutom.
Ta lite knäckebröd med ost till så räcker det som middag eller lunch.
Mmmmmmmmmmmmm gott
Men jag föredrar en skiva skogaholm med ost som tilltugg
Annars är Lingongrova gott.
Eller varför inte Chiabattabröd eller surdegsbröd med ganska hård utsida med gott tuggmotstånd.
Ost på gäller i alla lägen <!-- </EdIndex> --></div>
Zündapp 1968 KS50 Super Sport Special
Monarped ombyggd M349F -59
Crescent 1140 Sport -60
Monark med Victoria -60
Monarped ombyggd M349F -59
Crescent 1140 Sport -60
Monark med Victoria -60
- zappafan
- Forumsponsor
- Inlägg: 5188
- Blev medlem: 09 maj 2009, 23:00
- Ort: Robertsfors - 6 mil norr om Umeå
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Efter tre dagar i saltlake körs osten till ett lager i Ånäset mellan Umeå och Skellefteå där osten får vila i 18 graders värme under 18 dagar för att torka till den första vaxningen. Under dessa 18 dagar vänds osten varje morgon. Efter vaxningen flyttas osten till ett mognadslager där temperaturen är 12 grader och luften har en luftfuktighet på 50 procent. Under lagringen kontrolleras ostarna och betygsätts på en betygsskala mellan 1 och 5. Ostar som bedöms som ettor säljs till livsmedelsindustrin, övriga ostar, 90 procent, blir runmärkta, ett kvalitetsmärke inom branschen. Efter tolv månaders lagring säljs osten till grossist. <!-- </EdIndex> --></div>
Jodå, 2 mil men det är ju ett Lager, lite provsmakning , det är ju i Burträsk... (5 mil)dr.novolette skrev:.. Zappa du bor väl i närheten av den magiska osten
Efter tre dagar i saltlake körs osten till ett lager i Ånäset mellan Umeå och Skellefteå där osten får vila i 18 graders värme under 18 dagar för att torka till den första vaxningen. Under dessa 18 dagar vänds osten varje morgon. Efter vaxningen flyttas osten till ett mognadslager där temperaturen är 12 grader och luften har en luftfuktighet på 50 procent. Under lagringen kontrolleras ostarna och betygsätts på en betygsskala mellan 1 och 5. Ostar som bedöms som ettor säljs till livsmedelsindustrin, övriga ostar, 90 procent, blir runmärkta, ett kvalitetsmärke inom branschen. Efter tolv månaders lagring säljs osten till grossist. <!-- </EdIndex> --></div>
Idrott luktar svett - Sport luktar bensin..