Sida 1 av 1

Dåliga motorfästen på sachs 4 växlad

Postat: 01 jun 2016, 04:26
av ricke_1602
Jag har köpt nya 21mm bussningar till min sachs 4 växlade motor, men problemet är att det är väldigt glappt ändå. Antagligen är det så slitet i blocket.
Någon som har något tips på hur man kan fixa så att motorn inte går att flytta en massa i sidled? Har själv funderat på att fylla upp med typ pl400 lim eller liknande i blocket och sen trycka i bussningarna igen, kanske kan fungera?
Mvh
Ricke

Re: Dåliga motorfästen på sachs 4 växlad

Postat: 01 jun 2016, 07:30
av Micke S
ricke_1602 skrev: Någon som har något tips på hur man kan fixa så att motorn inte går att flytta en massa i sidled? Har själv funderat på att fylla upp med typ pl400 lim eller liknande i blocket och sen trycka i bussningarna igen, kanske kan fungera?
Mvh
Ricke
Jag skulle tillverka bussningar av aluminium och lägga dem innanför de andra. Eller göra ett stumt montage om det är en motor med hög effekt.

Re: Dåliga motorfästen på sachs 4 växlad

Postat: 01 jun 2016, 08:00
av Conrad Engström
Om det är axiellt glapp så fattas distansringarna mellan motorhalvorna. Gamla bussningar har jag renoverat. Man slipar eller svarvar dom cylindriska och sätter på krympslang på dom. Det finns stor krympslang på Biltema. Ibland har jag svarvat metall eller olika plast.
En stumt monterad Sachsmotor blir "rå" i gången. Ett slags små vibrationer.

Re: Dåliga motorfästen på sachs 4 växlad

Postat: 01 jun 2016, 22:29
av HUSQVARNA SPORT
Jag använder vanlig röd vatten slang svarvar en bussning inv som klämmer ut slangen till lagom diameter .