Sida 1 av 1

derbi varvar dåligt?

Postat: 20 okt 2018, 14:24
av Fritz1233
Tjena, har lite problem med min Derbi, när jag kör fullt ut och ger full gas så gör den ungefär 70 men släpper jag tillbaks på gasen lite så gör den ca: 75-80 undrar då varför den gör såhär.

Har leovince x fight rör, ostrypt cdi 12-65 drevning och 98 munstycke, har också plockat bort luftstrypningen i förgasaren

Den varvar heller inte över mer än ungefär 10 tusen varv enligt varvmätaren men kan tänka mig att det beror på röret eftersom jag har för mig att det inte är det starkaste röret men tror ni något annat så berätta gärna.

Jag har både sänkt och höjt munstycke men det tycks inte hjälpa 100 munstycke funkar men ingen skillnad i hur moppen går men 102 blir för stort och 96 för litet.

Finns det någon strypning jag missat som skulle kunna orsaka det här eller är det något annat? Brukar kunna lösa det mesta med mopeder själv men det här har jag inte listat ut.
Nerför går det att varva fullt ut om man drar full choke och gasar fullt men med choke dör den däremot på lågvarv.

Re: derbi varvar dåligt?

Postat: 20 okt 2018, 15:59
av HSE
Brukar bli så när förgasaren är för stor för motorn. Då blir bränsle bladningen för mager när man öppnar trotteln de sista mm. Kan vara väldigt svårt att få till inställningarna då. http://www.classicmotor.se/artiklar/exp ... -register/" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: derbi varvar dåligt?

Postat: 20 okt 2018, 17:00
av erlan
du har även nål och nålmunstycke att laborera med.
eftersom det är en modern moped så har du troligen ett emulsionsrör som går att byta.

vi brukar kalla det "munstycksträsket" här på forumet.

erlan

Re: derbi varvar dåligt?

Postat: 22 okt 2018, 22:15
av Fritz1233
erlan skrev:du har även nål och nålmunstycke att laborera med.
eftersom det är en modern moped så har du troligen ett emulsionsrör som går att byta.

vi brukar kalla det "munstycksträsket" här på forumet.

erlan
Tja märkte nu idag att throttel nålen i förgasaren går upp en bit förbi slutet av förgasare öppningen vid fullgas och tänker att det kanske är så att den drunknar när man ger full gas eftersom nålen kommer för långt upp ska ta och ändra nålen och se om det hjälper men tänkte ändå kolla va ni har för tankar

Re: derbi varvar dåligt?

Postat: 23 okt 2018, 07:59
av HSE
Det är som sagt inte helt enkelt att få till, justering av nålen är viktig och måste kombineras med tester med olika munstycken och avläsning av färgen på tändstiftet.