Sida 1 av 1

Åkgräsklippare med kvalitetsproblem

Postat: 19 jul 2016, 16:49
av Stummis
Hej, jag har en McCulloch M125-97T åkgräsklippare.

Den kilrem som sköter framdrivningen passerar tre stycken spännrullar i något plastmaterial. Redan andra säsongen så skar två av dom i sin lagring och byttes på garantin. Nu är är det säsong nummer fyra och nu har spännrulle nummer tre också skurit. Jag driver inte en golfbana utan det är en normal större villatomt så det är ett normalt användande.Dom ser ut så här:

https://www.ettansmopeder.se/product/sp ... at-hva-mfl

Finns i lite olika versioner och verkar användas på ett antal olika fabrikat och modeller. Nu är ju detta ett forum för kluriga mekaniker som gärna skruvar själv med olika fordon så jag tänkte att det kan finnas någon med liknande erfarenheter.

Skitkvalitet!!! hate-wall.gif

Re: Åkgräsklippare med kvalitetsproblem

Postat: 25 jul 2016, 08:31
av HSE
Inget jag råkat ut för men jag kör med Wolf-Garten http://www.wolf-garten.se/produkter/gra ... 9e63786b14" onclick="window.open(this.href);return false; Den har gått 4 år på mina stora ytor inklusive mitt modelflygfält utan att jag behövt göra mer än rundsmörjning och olje och filterbyte :D Dock börjar klipparremmen bli sliten nu så jag får nog beställa en ny. Men dina spännrullar är ju billiga så jag skulle inte sörja så mycket över att behöva byta någon sådan om året. Annars ser det nästan ut som spännrullar till kamremmar på bilar skulle passa, de håller högre kvalitet men kostar lite mer...