<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Ett enkelt sett att få till en riktigt god Laxsida..väldigt saftig och mjäll

En grill med lock behövs, klotgrill el liknande.
För 4 pers
En laxsida med skinnet kvar 800g ca
Olivolja 1,5dl
Färsk röd chili (max Nr5 i styrka) 2st
En½ Limefrukt
Salt & Svartpeppar
Blanda Olivolja, finhackad chili, limesaft och svartpeppar i en skål,
lägg upp laxen på ett fat och pensla på chilimarinaden, är det en tjock laxbit så skär några snitt i ryggköttet så blandningen rinner ned lite.
Nu är det bara en fördel om den kan stå i kylen någon timma (innan gästerna kommer)
Lägg sedan laxsidan på grillen med skinnet nedåt och salta, var inte föör snål med salt..
Sätt samtidigt på färskpotatisen m dillkvistar
Grilla i ca 5min utan lock, lägg sedan på locket med "Full throttle" (öppet spjäll) Laxen är klar på ca 10-15min , prova med att bända ur en liten bit i ryggen med en gaffel om ni inte kan/vill känna med fingret (om det stutsar) Laxen ska inte vändas under grillningen..
Servera skirat smör med en nypa salt och nån liten sked pepparot till..
EN SMAK-BOMB ...... Garanterat !
![[get_real] staff_36-1](./images/smilies/staff_36-1.gif)
<!-- </EdIndex> --></div>