Sida 71 av 94

Postat: 25 mar 2014, 21:57
av Patrik
Säcken skrev: Fan ja bomma att det var våffeldagen idag :oops:
Så ja beställde isterband hos morsan, men dom var nog fan godare än våffor :drewl:

Asch då, men det gjorde inte jag iaf.

Tog fram min bästa Husqvarnaprodukt jag äger och gräddade på för en stund sedan.
Bild

Hmm.. De isterbanden skulle jag nog vilja smaka, troligen bättre än de jag fick i lumpen som var något överblivet från mobiliseringen 1939..

/ P

Postat: 25 mar 2014, 22:06
av Patrik
selma skrev:Såg den "Mellerudspecialaren" på nyheterna förut,kan väl inte säga att det såg smaskigt ut direkt :UH:

Korv mos å våffla med jordgubbssylt :shock: :wink:
He he..

Första gången jag åt våfflor med korv var nog hemma hos säckens föräldrar när vi stått där ute på backen å bytt värmepaket på hans 142:a någongång på 1900-talet.

:)


/ P

Postat: 25 mar 2014, 22:09
av Säcken
1995 :wink:

Postat: 25 mar 2014, 22:20
av 56:an
Patrik skrev:Hmm.. De isterbanden skulle jag nog vilja smaka, troligen bättre än de jag fick i lumpen som var något överblivet från mobiliseringen 1939..

/ P
Jo så är det... Isterband kan vara hur goda som helst men nån garanti finns inte :roll:

Förr fanns Abrahamssons isterband här och dom var jättegoda. Förvisso finns dom kvar men det är mest bara namnet.
Själva korven tror jag inte riktigt är sig lik... :cry:

Postat: 25 mar 2014, 22:26
av Patrik
Säcken skrev:1995 :wink:
He he... Ok, på tal om värmepaket.. Kom å tänka på hur glada vi blev borte vid Texaco när isproppen in till värmepaketet släppte.
:)



/ P

Postat: 25 mar 2014, 22:39
av Frolzon
Patrik skrev:He he..

Första gången jag åt våfflor med korv var nog hemma hos säckens föräldrar när vi stått där ute på backen å bytt värmepaket på hans 142:a någongång på 1900-talet.

:)


/ P
På den tiden man var lite kortare (både på längden och bredden) hände det ju att man köpte Våffelspecial
vid kiosken på Raggartorget av en viss Fru Karlsson, uppfinnarinnan av Våffelspecialen... :lol:

Postat: 26 mar 2014, 20:01
av Säcken
Frolzon skrev:
Patrik skrev:He he..

Första gången jag åt våfflor med korv var nog hemma hos säckens föräldrar när vi stått där ute på backen å bytt värmepaket på hans 142:a någongång på 1900-talet.

:)


/ P
På den tiden man var lite kortare (både på längden och bredden) hände det ju att man köpte Våffelspecial
vid kiosken på Raggartorget av en viss Fru Karlsson, uppfinnarinnan av Våffelspecialen... :lol:
Gammelfarmor :D Det var en trevlig tant vad ja kan minnas iaf...

Postat: 27 mar 2014, 00:56
av Frolzon
Säcken skrev:Gammelfarmor :D Det var en trevlig tant vad ja kan minnas iaf...
Absolut och mycket duktig och kunnig, alltid glad!
Enbart nystekta våfflor med nygrillade korvar skulle det vara. Eller kokta.
Korven i våfflan och sedan ett kilo potatismos ovanpå och som avslutning överst, minst ett hekto jordgubbssylt.

Det användes ju aldrig några mått på den tiden, utan gränsen var när
moset eller sylten började kana av... :D

Vad jag kan komma ihåg så kostade det 1:25:-
Och självklart en Cuba-Cola i 33cl. glasflaska också, för en krona.
Efteråt var man så proppmätt så det snurrade stjärnor runt huvudet... :D

Så här såg Åviken-järnet ut, från 50-talet:
Bild

Postat: 27 mar 2014, 09:23
av ZVEZDA M50
Hej!

Egentillverkad Pommes Frites...
Det var bättre förr på busstorget, a.k.a. raggartorget.

På tal om Åviken, vi har två våffeljärn som vi använder, ett Åviken som visas på bilden och ett Gislaved No2. Det sistnämnda används över ett fotogenkök vid externa aktiviteter.

Dessa produkter må vara gamla men inte föråldrade när det gäller att levererra ett superbt resultat. Gislavedjärnet är perfekt om man är lite hungrig, det ger lite större o tjockare våfflor.

Inget digitalt skit här inte...

Postat: 27 mar 2014, 09:34
av ZVEZDA M50
En trelig liten låt, med anknytning till ämnet...
http://www.youtube.com/watch?v=ieCFUtK2LmI

Postat: 27 mar 2014, 17:05
av Säcken
Externa aktiviteter...... :lol: :lol:

"Hälsokost"

Postat: 27 mar 2014, 18:39
av T M
:twisted:
Budapestbakelse, chokladbiskvi, kaffe samt en trea gammeldansk.

:drewl:

Re:

Postat: 29 mar 2014, 23:05
av Patrik
Frolzon skrev: "Börsens Restaurang" hmm...där har jag aldrig ätit... :)
Står man där inne å tittar ut kan det se ut så här:
Bild


:)


/ P

Re: Vad blev det till kvällsmat?

Postat: 31 mar 2014, 01:48
av Puchlasse
400 gr file från Argentina, fantastisk salladsbuffe, fin pommes, gjord på plats. Några öl var, kaffe på slutet. Hur gott som helst. Priset ? 240 kr, för oss alla tre tillsammans. detta var Chocabambas dyraste restaurang. Tror jag flyttar hit. mistick_yes.gif

Re: Vad blev det till kvällsmat?

Postat: 09 apr 2014, 20:41
av Patrik
Bild

/ P