Sida 2 av 4

Postat: 31 dec 2012, 08:58
av Peppe^
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Oxfile och potatisgratäng blir det här ikväll, samt en fläskfilégryta, förrätt och efterrätt vet jag inte än eftersom det är det är två andra familjer som fixar det.
Vi har alltid fest varje nyår där en fixar förrätt, en varmrätt osv...och Taggen brukar ha raketerna :lol: <!-- </EdIndex> --></div>

Re: NYÅRS Supèn ?

Postat: 31 dec 2012, 11:02
av Grannen
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Lasse väss skrev:VAD planerar ni för mat till i morgonkväll :)

Hade beslutsångest tills för en timme sedan, det hängde lite på temperaturen ute ! men det blir milt så :::: och vi kommer att vara hemma..

Helgrillad Oxfilè (Grillad på vanlig kolgrill, ute på altanen) med riktigt hemmagjord pot-gratäng (riktigt smör, vispgrädde, pressad vitlök )
"Smörslungade" :wink: sparris-stänger och grillad tomathalva
Ska bara marinera filèn lite, men där har jag inte klurat klart än (vilken marinad)
Glöm inte att sparrisen som du kör i smör måste ha flingsalt och du....
GRÖN sparris som är nyskördad är bättre än den gula slaka modellen.
Hasselbackspotatis ska inte badas i smör utan penslas försiktigt för bästa resultat.
Vill du ha mera tips för lyckad matlagning så är det bara att fråga - kock som jag är. <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 31 dec 2012, 14:15
av Tofta
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Grön baconinlidad sparris,Hasselbackare och grillade kycklingfileer som marinerats i riktig americansk hickory marinad och till det så blir det en gorgonzolasås med bara grädde ost och en buljongtärning som sjudit i en styv timma...

avnjutes med iskallt mineralvatten...

Gott Nytt...
Med vänlig hälsning, Tofta <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 31 dec 2012, 14:30
av Säcken
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Här ska töserna äta hummer, men ja äter inget som växer i vattnet så ja ska äta filegryta med nån smördegsbakat potatismos som gratineras med västerbottenost.. Blir säkert bra.... :roll: <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 31 dec 2012, 14:35
av Mange
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Plankstek med oxfilé grillade tomater,baconlindade haricots vertes och duchessepotatis, hemmagjord beasås och några kalla norrlänningar till det.
Bon Appétit!!

Gott nytt år på er!!

//Mange <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 31 dec 2012, 14:55
av Lasse väss
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Tror det är Oxfilè som leder :lol:

Tog en rast nu, har skalat all pot och skutit lök ..mm.. öppnar tredje ölen snart 8) (dom är jättesmå ) :oops: <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 31 dec 2012, 14:58
av Halvars
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Några burkar Bullens Pilsnerkorv och så ett gäng Pripps Blå. <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 31 dec 2012, 14:59
av Lasse väss
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Halvars skrev:Några burkar Bullens Pilsnerkorv och så ett gäng Pripps Blå.
:thumb: Låter fullkommligt lysande :lol: <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 31 dec 2012, 15:05
av SachsMekarn
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Lasse väss skrev:Tror det är Oxfilè som leder :lol:

Tog en rast nu, har skalat all pot och skutit lök ..mm.. öppnar tredje ölen snart 8) (dom är jättesmå ) :oops:
Vad skuter du löken på? :lol: <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 31 dec 2012, 15:31
av Raketaren
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Halvars skrev:Några burkar Bullens Pilsnerkorv och så ett gäng Pripps Blå.

tror nog jag håller på *Halvars* variant... 8) blir inga stora märkvärdigheter här heller...inte alls nån mening när man bara sitter själv å firar nyår... :roll: <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 31 dec 2012, 16:02
av Raketsport
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Blir inte så mycket är förkylda båda två Bild Bild, var bjuden till Pnilz men det får bli en hemmakväll istället tyvärr

Men det blir väl att äta Bild och ringa in Bild nya året i alla fall

Mona som är lite fräschare än mig har handlat pilgrimsmusslor och annat gott för kvällen, hoppas bara jag kan känna smaken. <!-- </EdIndex> --></div>

Re: NYÅRS Supèn ?

Postat: 31 dec 2012, 16:34
av pangerva
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Grannen skrev:
Lasse väss skrev:VAD planerar ni för mat till i morgonkväll :)

Hade beslutsångest tills för en timme sedan, det hängde lite på temperaturen ute ! men det blir milt så :::: och vi kommer att vara hemma..

Helgrillad Oxfilè (Grillad på vanlig kolgrill, ute på altanen) med riktigt hemmagjord pot-gratäng (riktigt smör, vispgrädde, pressad vitlök )
"Smörslungade" :wink: sparris-stänger och grillad tomathalva
Ska bara marinera filèn lite, men där har jag inte klurat klart än (vilken marinad)
Glöm inte att sparrisen som du kör i smör måste ha flingsalt och du....
GRÖN sparris som är nyskördad är bättre än den gula slaka modellen.
Hasselbackspotatis ska inte badas i smör utan penslas försiktigt för bästa resultat.
Vill du ha mera tips för lyckad matlagning så är det bara att fråga - kock som jag är.
Nä men ser man på..... Grannen kom just på besök :lol: :lol: :lol: <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 31 dec 2012, 16:42
av alf-johan
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Halvars skrev:Några burkar Bullens Pilsnerkorv och så ett gäng Pripps Blå.
Här blir det Lax, men har en burk Bullens till vickning om det behövs, finns fan inget godare korv :P <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 31 dec 2012, 16:46
av cobra karlsson
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Jo Affe nu har du fel ,skar upp en skaplig bit Gustavskorv efter jag skalat och skivat potatisarna till hasselbacken det är mmmmmmmungott det. <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 31 dec 2012, 16:50
av alf-johan
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
cobra karlsson skrev:Jo Affe nu har du fel ,skar upp en skaplig bit Gustavskorv efter jag skalat och skivat potatisarna till hasselbacken det är mmmmmmmungott det.
Ja Cobra jag har ätit Gustafskorv och den är riktigt god, men för mej är den faktiskt tvåa :D <!-- </EdIndex> --></div>