Sida 2 av 2

Re: Kanongoda enkla julrecept

Postat: 12 dec 2016, 21:51
av Raketsport
pnilz skrev:
Raketsport skrev:
pnilz skrev:
Raketsport skrev: Koka snabbt upp vatten
Blir det fel om man kokar upp vattnet sakta? Hur snabbt är snabbt? 10sekunder, 1minut, 10minuter? Mycke frågor hoppas på seriöst svar!
Jo män ta hetvattne ur krana åsså plattan på högschte temperaturn så går he jäklitt fort.
Om du kokar upp det sakta blir du sysslolös då löken är skivad, men du är väl van att dra filttofflan efter dig.
Har du vatten i kranen :o jag trodde du hade allt vatten under köksgolvet och tog en spann vid behov :wink:
Bara när jag kokar kaffe åt dig.

Re: Kanongoda enkla julrecept

Postat: 12 dec 2016, 21:57
av Säcken
Hahahahahaha :D
Nu har du lagt en go nivå Pilzner slider_score.gif

Re: Kanongoda enkla julrecept

Postat: 12 dec 2016, 22:23
av Micke S
HSE skrev:Eftersom etanolen kokar bort vid 78,37 grader så är det ingen ide att dricka cidern efteråt... Men jag kommer osökt ihåg hur jag hamnade i hembaknings svängen en gång i värden. Det handlade om en sats på 20 liter vin som visserligen blev starkt men smakade för jäkligt. Så en ide dök upp, varför inte försöka rädda lite starkvara ut det :lol: Där efter blev det mycket skruvande och svetsande, på den tiden var det inte olagligt att inneha en apparat så länge man inte använde den :wink: Nå något recept får ni inte men lite intressant läsning här : https://www.systembolaget.se/fakta-och- ... tillering/" onclick="window.open(this.href);return false;
Här är två som tänker "koka" tillsammans :)

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolum ... 4087834.ab" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Kanongoda enkla julrecept

Postat: 13 dec 2016, 07:04
av Hasse
:wink: Nu är vi långt ifrån köttbullar...

Re: Kanongoda enkla julrecept

Postat: 13 dec 2016, 07:19
av Raketsport
Jo, det kan man säga. Lussebulls recept kommer under dagen då de är färdiga.

Re: Kanongoda enkla julrecept

Postat: 13 dec 2016, 09:11
av Hasse
Raketsport skrev:Jo, det kan man säga. Lussebulls recept kommer under dagen då de är färdiga.

Vill du vara så vänlig då och förklara på en väldigt låg och "hjärna" lite naiv nivå så lillpojken i bästa fall också förstår.

Re: Kanongoda enkla julrecept

Postat: 13 dec 2016, 09:23
av HSE
Micke S skrev:
HSE skrev:Eftersom etanolen kokar bort vid 78,37 grader så är det ingen ide att dricka cidern efteråt... Men jag kommer osökt ihåg hur jag hamnade i hembaknings svängen en gång i värden. Det handlade om en sats på 20 liter vin som visserligen blev starkt men smakade för jäkligt. Så en ide dök upp, varför inte försöka rädda lite starkvara ut det :lol: Där efter blev det mycket skruvande och svetsande, på den tiden var det inte olagligt att inneha en apparat så länge man inte använde den :wink: Nå något recept får ni inte men lite intressant läsning här : https://www.systembolaget.se/fakta-och- ... tillering/" onclick="window.open(this.href);return false;
Här är två som tänker "koka" tillsammans :)

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolum ... 4087834.ab" onclick="window.open(this.href);return false;
Ser ut som om hon behöver koka själv: Vidlyftiga interna fester och resor, en egen lyxkrog mitt i city, eget vin med etiketten ”Grosshandlarns”

Re: Kanongoda enkla julrecept

Postat: 13 dec 2016, 09:56
av Hynboholm
Dessa stod på frukostbordet nyss. mistick_yes.gif
Osäker på receptet, men smaken var ok!

Bild

Re: Kanongoda enkla julrecept

Postat: 13 dec 2016, 21:15
av pnilz
Hasse skrev:
Raketsport skrev:Jo, det kan man säga. Lussebulls recept kommer under dagen då de är färdiga.

Vill du vara så vänlig då och förklara på en väldigt låg och "hjärna" lite naiv nivå så lillpojken i bästa fall också förstår.
Du kanske har några bilder på fjolårets julklapp.....

Re: Kanongoda enkla julrecept

Postat: 14 dec 2016, 07:00
av Hasse
pnilz skrev:Du kanske har några bilder på fjolårets julklapp.....
Klart du kan få se en sån, varsågod!

Bild

Re: Kanongoda enkla julrecept

Postat: 15 dec 2016, 13:23
av Raketsport
IMG_20161213_190410.jpg
Japp, bästa lussebullarna ever. Lös och lite svår deg, men luftigare och saftigare lussebullar kan inte finnas.
Tror hemligheten är i att lägga russin och saffran i blöt innan, samt att ha rumstempererade varor och lång jäsning.
Här finns receptet: http://www.ica.se/recept/godaste-lussebullen-717002/" onclick="window.open(this.href);return false;