Sida 2 av 4
Postat: 17 jun 2011, 18:19
av Amstaff_Loco
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Levve skrev:Ta en Billys pan-pizza (helst den gula) släng in i micron på full
ribba i 3 min. Klart! -Så gott,så enkelt


<!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 17 jun 2011, 18:42
av ilogurra
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Levve skrev:Ta en Billys pan-pizza (helst den gula) släng in i micron på full
ribba i 3 min. Klart! -Så gott,så enkelt

nej den röda! original!

<!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 17 jun 2011, 21:58
av Braxmatte
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Ska det vara snabbmat så är fiskpinnar och mös minfavorit
lägg fiskpinnarna i brödrosten , undertiden gör du pulvermos på varmvatten ... <!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 17 jun 2011, 22:07
av bjo
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Amstaff_Loco, ditt kycklingrecept står på spisen här hemma imorn, ser riktigt gott ut!
En favvo jag kan bjuda på här är ju voffla med korv och mos! Den heter "Melleruds special", och dom äter den mycket i filmen Kopps. (Utspelad på ett litet ställe utanför Mellerud) <!-- </EdIndex> --></div>
Re: Raketsports receptbank!!
Postat: 17 jun 2011, 23:22
av limporna
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Amstaff_Loco skrev:Då de finns alla möjliga åldrar på forumet å där folk bor i hela vårt avlånga land så finns det säkert massa goa mat recept som folk har snappat upp genom åren, Jag startar denna tråden för att få lite ny "krydda" på vardagen, så va inte rädda för att dela med er av era "hemliga" recept
Här följer ett recept som vi i familjen tycker väldigt mycket om:
4 Kycklingfiléer
1 pkt Bacon
1 Purjolök
2 Vitlöksklyftor
1 litet pkt Philadelphiaost
2 msk chillisås
3 dl grädde
Riven ost
1½ dl vitt vin
Linda bacon runt kycklingfiléerna, Salta och peppra och bryn.
Klipp resten av baconet, stek även ner purjolöken och pressa ner vitlök.
Slå på grädden, vin och chilisås och låt koka upp.
Lägg i Philadelphiaosten och rör om tills den smält.
Häll i en ungssäker form och lägg även i de baconlindade filéerna.
Strö över riven ost och grädda ca 30 min i 225 grader.
Servera gärna med nykokt ris.
Smaklig måltid!

*tvingade* min pappa att göra denna gryta

Han valde Nudlar till istället. Riktigt gott ska jag säga

9/10 P får den

<!-- </EdIndex> --></div>
re
Postat: 18 jun 2011, 17:50
av HillBilly
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Vi provade amstaffs recept
FY F.n vad gott

<!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 18 jun 2011, 19:35
av Amstaff_Loco
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Roligt att folk gillar de!..

<!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 18 jun 2011, 21:36
av JanneHagnell
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->OK, try this on for size:
Skär en längsgående, djup skåra i en falukorvsring. Lägg ringen i en smord, ugnssäker form. Lägg i tonfisk (jo, du läste rätt!) i skåran, häll på rejält med chilisås och ev hackad lök. Hyvla över ost, häll på ströbröd, salta o svartpeppra. In i ugnen tills osten smält och blivit lätt gyllene. Gruvligt gott med kokt potatis!!

<!-- </EdIndex> --></div>
amstaff loco
Postat: 21 jun 2011, 08:01
av Husqvarna 1247
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Tack för ett kanon recept! Riktigt gott! <!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 21 jun 2011, 10:31
av dr.novolette
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Braxmatte skrev:Ska det vara snabbmat så är fiskpinnar och mös minfavorit
lägg fiskpinnarna i brödrosten , undertiden gör du pulvermos på varmvatten ...
påminner mig om min polare när vi gick på kockskolan i Umeå..
Han bodde i ett studentrum å brukade lägga ngr pilsnerkorvar i kannan i sin kaffebryggare sen när den bryggt färdigt tog han upp dom varma korvarna å hällde mospulver i kannan å vispade runt.

<!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 21 jun 2011, 11:31
av Lasse väss
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Tror jag ska mjukstarta med ett drinkrecept nu när de ä sommar..
"Järnboås sunrice"
Ta ett högt dricksglas av den gamla sorten (tjockt, repigt hederligt)
Fyll upp till kanten med den lokalt källartillverkade genomskinliga vätskan, (finns oftast på 5-liters plastdunkar)
Fixa hos Konsumbutiken en bit falukorv med utgånget datum. (är dom lite gröna får man dom gratis)
Skär en ca två cm tjock skiva och snitta den med fickkniven, träs sedan över glaskanten snyggt och prydligt ! vänta en stund så fettet löses upp.
Får ej dickas före kl 06.00 och ej efter kl 08.30 sommartid.
Låt er väl smaka

<!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 21 jun 2011, 11:45
av Mattias-M
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->En knäckig härlighet!
rabarber, äpple, päron? testa själva, går säkert med tonvis olika frukter.
3dl socker
3dl mjöl
1dl sirap, ljus eller mörk ja har testat båda - vilket som!
150g smält margarin
1. sätt ugnen på 220 grader
sprid ut frukten i en ugnsform.
2. blanda socker, mjöl, sirap och de smälta margarinet och klicka/smeta ut de som ett täcke över frukten.
In med de i ugnen i 25min tills knäcktäcket har fått fin färg.
serveras varm med vaniljsås om så önskas, spelar ingen större roll då ja älskar den i vilket fall.. <!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 22 jun 2011, 08:25
av Amstaff_Loco
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Då va de dax igen! ja nästan hela sverige står under vatten känns de som, å kallt å ruskigt e de.. va smakar då bättre än varm soppa!!
KRÄFTSOPPA:
2 stora morötter (skivade)
3 msk vetemjöl
3 dl grädde
3 fiskbuljongtärningar + 8 dl vatten
1 burk creme fraiche
3 vitlöksklyftor, pressade
svartpeppar
Hackad dill (en handfull)
400 g kräftost
2 burkar kräftstjärtar
Fräs morötterna i smör,
Blanda ner alla ingredienserna förutom kräftstjärtarna.
Låt koka i 10 min, lägg sedan i kräftstjärtarna.
Klart! smaklig måltid!... <!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 22 jun 2011, 16:19
av Braxmatte
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Jaha då har våran familj också testat Amstaffs
Det var nog inte sista gången
(Bättre än mina snabbfiskpinnar i brödrosten) <!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 22 jun 2011, 18:23
av Pälle
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Braxmatte skrev:Jaha då har våran familj också testat Amstaffs
Det var nog inte sista gången
(Bättre än mina snabbfiskpinnar i brödrosten)
När jag lagat den där så ska jag också lägga upp på en blå Höganästallrik och se om det ser lika bra ut. Våra tallrikar är dock mer slitna... <!-- </EdIndex> --></div>