Sida 3 av 4

Postat: 22 jun 2011, 22:41
av dr.novolette
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Jo exakt såna tallrikar har jag med..så det blir nog en sån bild från mig med :D djupa modellen är riktigt kassa att ha i diskmaskinen hatar dom som pesten :x <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 23 jun 2011, 12:53
av Pälle
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
dr.novolette skrev:Jo exakt såna tallrikar har jag med..så det blir nog en sån bild från mig med :D djupa modellen är riktigt kassa att ha i diskmaskinen hatar dom som pesten :x
Japp, riktigt värdelösa att diska. De har ju en matt yta så jag upplever att matrester fastnar extra bra på dessa, särskilt när de blivit lite till åren. <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 23 jun 2011, 16:51
av Amstaff_Loco
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Och inte bara att dom e kass att diska. De går ju inte att fästa gladpack på dom heller <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 23 jun 2011, 17:00
av Amstaff_Loco
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Och inte bara att dom e kass att diska. De går ju inte att fästa gladpack på dom heller <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 23 jun 2011, 19:17
av dr.novolette
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->tål att upprepas :wink:
dyra å riktiga floppar mao.. <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 29 jun 2011, 21:20
av Amstaff_Loco
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Satt ute vid kusten med lillebrors moderna telefon där av lite upprepningar o dyl . :D har för stora fingrar för att surfa på en mobil märkte ja! <!-- </EdIndex> --></div>

Saftig smörgåstårta

Postat: 02 jul 2011, 17:14
av Lasse väss
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Dottern på besök, då lekte vi lite med maten... GARANTERAT vansinnigt gott och otroligt saftig ..

Ingredienser:
Understa lagret:
Blanda leverpastej, lite hackad gruka lite majonäs och vispgrädde med en el-visp (eller i en matberedare) smeten skall vara ganska tunn (som rumsvarm bregott) för att lätt kunna bredas ut och även tränga ned i brödet. Direkt på denna leverpastejskräm läggs ett lager av skuren kokt smörgås-skinka, vispa sedan ihop en sås av creme-f , majonäs, senap och pepparrot, krydda upp den med lite svartpeppar, häll på den i ringlor över skinkan (EJ ett heltäckande lager).

Andra lagret:
Vispa en kräm av majonäs, creme-f och en näve krossade ostbågar, lite salt och sv-pepper, rör därefter ned massor med hackat ägg och bred på smeten, lägg på ett tunt lager med räkor..

Topp-smeten ;
Vispad grädde blandat med lite majonäs i . stryk på det och strö på ett tunt lager med krossade ostbågar...
Sedan garnera efter tycke och smak. :P


Bild

Bild

Bild

Bild

Bild <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 02 jul 2011, 19:57
av Amstaff_Loco
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Jäklar va GÖTT!! de e ju de bästa som finns!!!!!!! och fin va den verkligen också! <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 03 jul 2011, 22:35
av Raketsport
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Då bjuder vi också på en smörgåstårta. Denna är våran absoluta favorit, lite syrlig men med mycket smak.

ITALIENSK SMÖRGÅSTÅRTA

9 skivor landgångsbröd

Fyllning 1:
3 soltorkade tomater
1/2 rödlök
125g mozarella
3/4 dl pesto

Fyllning 2:
100gr skinka el. parmaskinka
40gr soltorkade tomater
3/4 ask Färskost ex Philadelphia
1 dl creme fraiche

Topp-smet, blanda ihop och bred ut på toppen.
Cantado ost, vitlök
resterande Creme fraiche (1dl)
resterande Philadelphia

Garnering:
3 dl vispad creme fraiche, bres främst över kanterna och lite på toppen.
Parmaskinka eller rökt skinka
Salami
Capris
Oliver
Basilika
Ruccola
Ev. Paprika och gurka om man är sugen på det.

Hade varit bra om jag fotat innan vi glufsat i oss nästan allt.
Bild <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 04 jul 2011, 08:00
av Amstaff_Loco
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Gud va gött de lät å såg ut josefin! kul av gå ifrån den "traditionella" smörgåstårtan! skall prova detta nån dag, de receptet sparar jag! <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 04 jul 2011, 08:15
av Conrad Engström
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->MATVRAK!!!!!!!!
Men gott är det.
Min bror var konditor och det bjuds ibland, smaskens. <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 04 jul 2011, 08:49
av Lasse väss
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Amstaff_Loco skrev:Gud va gött de lät å såg ut josefin! kul av gå ifrån den "traditionella" smörgåstårtan! skall prova detta nån dag, de receptet sparar jag!
Självklart ska denna testas kul med en variant, Jag är ju KUNG så att säga på smörgåstårtor... att då äta dom alltså :lol: <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 05 jul 2011, 07:02
av pangerva
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Två nödvändiga saker som behövs för en fiskmiddag :D


http://www.gp.se/misc/ps/ps_5.gif <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 06 jul 2011, 16:10
av Lasse väss
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
pangerva skrev:Två nödvändiga saker som behövs för en fiskmiddag :D


http://www.gp.se/misc/ps/ps_5.gif
:clapping: <!-- </EdIndex> --></div>

Grillad Laxsida

Postat: 06 jul 2011, 16:48
av Lasse väss
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Ett enkelt sett att få till en riktigt god Laxsida..väldigt saftig och mjäll :P
En grill med lock behövs, klotgrill el liknande.

För 4 pers

En laxsida med skinnet kvar 800g ca
Olivolja 1,5dl
Färsk röd chili (max Nr5 i styrka) 2st
En½ Limefrukt
Salt & Svartpeppar

Blanda Olivolja, finhackad chili, limesaft och svartpeppar i en skål,
lägg upp laxen på ett fat och pensla på chilimarinaden, är det en tjock laxbit så skär några snitt i ryggköttet så blandningen rinner ned lite.
Nu är det bara en fördel om den kan stå i kylen någon timma (innan gästerna kommer)

Lägg sedan laxsidan på grillen med skinnet nedåt och salta, var inte föör snål med salt..
Sätt samtidigt på färskpotatisen m dillkvistar
Grilla i ca 5min utan lock, lägg sedan på locket med "Full throttle" (öppet spjäll) Laxen är klar på ca 10-15min , prova med att bända ur en liten bit i ryggen med en gaffel om ni inte kan/vill känna med fingret (om det stutsar) Laxen ska inte vändas under grillningen..

Servera skirat smör med en nypa salt och nån liten sked pepparot till..

EN SMAK-BOMB ...... Garanterat ! staff_36-1 <!-- </EdIndex> --></div>