56:an skrev:Stuvade makaroner gillas här.Amarace skrev:Blev "Stuvade" makaroner (vanliga Kungsörnen Idealmakaroner som kokas i mjölk), är jättegott, men ikväll var det mest för att få i mig nåt, känner ju ingen smak alls.
Det ska jag banne mig prova en dag...
Lite ketchup är pricken över i, jag har ätit en hel del färdigköttbullar, oftast ICA:s men nu är detmed sånt...
Får hitta på nåt annat istället, kanske stuvade makaroner med inlagd sill
Vad blev det till kvällsmat?
- Lasse väss
- Forumsponsor
- Inlägg: 5504
- Blev medlem: 08 sep 2010, 23:00
- Ort: Mora/Nusnäs, Sverige
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
<!-- </EdIndex> --></div>
Pesto är gott
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Undrar om jag inte kan receptet i huvudet.
4 vitlöksklyftor
80 gr pecorinoost
50 gr parmesan
50 gr pinjenötter
körs 20 sek i matberedaren så det blir finkornigt
3 st basilikakrukor klipps rakt av och stoppas ner i matberedaren, ihop med det du körde nyss. ( Skippa jorden)
3 dl fin olivolja
Sen 30 sek till i matberedaren.
Klart, ät med färsk pasta och en god tomatsallad och valfri skinka/salami. Det som blir över kan förslagsvis användas som smaksättare i massor av mat, dessutom står den sig bra i kylskåpet i nästan 2 veckor.
Prova, det är en höjdare, kallas hos oss för Hedvigs pesto. Men lustigt nog en annan Hedvig än vår egen. <!-- </EdIndex> --></div>
4 vitlöksklyftor
80 gr pecorinoost
50 gr parmesan
50 gr pinjenötter
körs 20 sek i matberedaren så det blir finkornigt
3 st basilikakrukor klipps rakt av och stoppas ner i matberedaren, ihop med det du körde nyss. ( Skippa jorden)
3 dl fin olivolja
Sen 30 sek till i matberedaren.
Klart, ät med färsk pasta och en god tomatsallad och valfri skinka/salami. Det som blir över kan förslagsvis användas som smaksättare i massor av mat, dessutom står den sig bra i kylskåpet i nästan 2 veckor.
Prova, det är en höjdare, kallas hos oss för Hedvigs pesto. Men lustigt nog en annan Hedvig än vår egen. <!-- </EdIndex> --></div>
Dakota 66 2 st, 67, 76
Dakota 72, 74 Guld
Dakota 79 660 mil
Alabama 75 280 mil
MC 50 66
Monza M 50, 3 C
Magnum Vit
Sears sabre 400 miles
Dakota 3000
Monza 4 speed 84 397 mil
Racing 74
Colorado Gul och rödbrons
Velux 67
Maxi 79, 90, 90
M125 70
Alabama ljusblå 1962
Nevada 80 röd,
Puch Trail 50 cc 70-talare
Dixie 1963
Mexico 1968
Arizona 76
Montana L
M-50
Zündapp 517 71
Yamaha DT 89
Dakota 72, 74 Guld
Dakota 79 660 mil
Alabama 75 280 mil
MC 50 66
Monza M 50, 3 C
Magnum Vit
Sears sabre 400 miles
Dakota 3000
Monza 4 speed 84 397 mil
Racing 74
Colorado Gul och rödbrons
Velux 67
Maxi 79, 90, 90
M125 70
Alabama ljusblå 1962
Nevada 80 röd,
Puch Trail 50 cc 70-talare
Dixie 1963
Mexico 1968
Arizona 76
Montana L
M-50
Zündapp 517 71
Yamaha DT 89
3 dl fin olivolja
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Man läser många recept och det låter så kanon och så kommer det alltid.
Olivolja, tvi vale ,tar hellre tvåtaktsolja i matlagningen om jag måste ha olja i
<!-- </EdIndex> --></div>
Olivolja, tvi vale ,tar hellre tvåtaktsolja i matlagningen om jag måste ha olja i
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Olja motverkar gnäll och gnissel, kanske värt att prova.
<!-- </EdIndex> --></div>
Dakota 66 2 st, 67, 76
Dakota 72, 74 Guld
Dakota 79 660 mil
Alabama 75 280 mil
MC 50 66
Monza M 50, 3 C
Magnum Vit
Sears sabre 400 miles
Dakota 3000
Monza 4 speed 84 397 mil
Racing 74
Colorado Gul och rödbrons
Velux 67
Maxi 79, 90, 90
M125 70
Alabama ljusblå 1962
Nevada 80 röd,
Puch Trail 50 cc 70-talare
Dixie 1963
Mexico 1968
Arizona 76
Montana L
M-50
Zündapp 517 71
Yamaha DT 89
Dakota 72, 74 Guld
Dakota 79 660 mil
Alabama 75 280 mil
MC 50 66
Monza M 50, 3 C
Magnum Vit
Sears sabre 400 miles
Dakota 3000
Monza 4 speed 84 397 mil
Racing 74
Colorado Gul och rödbrons
Velux 67
Maxi 79, 90, 90
M125 70
Alabama ljusblå 1962
Nevada 80 röd,
Puch Trail 50 cc 70-talare
Dixie 1963
Mexico 1968
Arizona 76
Montana L
M-50
Zündapp 517 71
Yamaha DT 89
- Lasse väss
- Forumsponsor
- Inlägg: 5504
- Blev medlem: 08 sep 2010, 23:00
- Ort: Mora/Nusnäs, Sverige
-
Conrad Engström
- Inlägg: 5405
- Blev medlem: 24 aug 2008, 23:00
- Ort: Kvicksund
- Lasse väss
- Forumsponsor
- Inlägg: 5504
- Blev medlem: 08 sep 2010, 23:00
- Ort: Mora/Nusnäs, Sverige
- Raketsport
- Site Admin
- Inlägg: 14808
- Blev medlem: 26 nov 2007, 00:00
- Ort: Västra Pengfors, Vännäs
- Kontakt:
- Lasse väss
- Forumsponsor
- Inlägg: 5504
- Blev medlem: 08 sep 2010, 23:00
- Ort: Mora/Nusnäs, Sverige
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Nåväl, dagens LCHF består av fläskkarè , brysselkål, svampsås och en Grekisk warm salad körd i ugnen med äggstanning .... Kan bli gott 
I lördagskväll fuskade vi med LCHF ! vi var bjudna till grannarna på mat och dricka.... (dom har INGEN wiskey kvar nu)
När dom ställde fram maten på bordet så kom det in en brödskål..... där i låg det riktigt vanlig vit långfranska
jag KASTADE mig över en skiva direkt
på med smör och bokstavligen mosade in den i munnen
Åhhhh va gott det var !! har ju inte ätit bröd på en & ½ månad

Kvällens föda-..
<!-- </EdIndex> --></div>
I lördagskväll fuskade vi med LCHF ! vi var bjudna till grannarna på mat och dricka.... (dom har INGEN wiskey kvar nu)
När dom ställde fram maten på bordet så kom det in en brödskål..... där i låg det riktigt vanlig vit långfranska
Kvällens föda-..
<!-- </EdIndex> --></div>