Vad blev det till kvällsmat?

Här kan vi snacka om allt som inte passar in på övriga kategorier t.ex nytt moppeköp
Användarens profilbild
Raketsport
Site Admin
Inlägg: 14808
Blev medlem: 26 nov 2007, 00:00
Ort: Västra Pengfors, Vännäs
Kontakt:

Inlägg av Raketsport »

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Blev svamp och lök Bruschetta idag med persilja och rosmarinolja + en go sallad med dijonvinägrett, enkelt och smarrigt. <!-- </EdIndex> --></div>
//Jossan
Josefine Andersson
Användarens profilbild
Raketsport
Site Admin
Inlägg: 14808
Blev medlem: 26 nov 2007, 00:00
Ort: Västra Pengfors, Vännäs
Kontakt:

Re: Pesto är gott

Inlägg av Raketsport »

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Caddylasse skrev:Undrar om jag inte kan receptet i huvudet.
4 vitlöksklyftor
80 gr pecorinoost
50 gr parmesan
50 gr pinjenötter
körs 20 sek i matberedaren så det blir finkornigt
3 st basilikakrukor klipps rakt av och stoppas ner i matberedaren, ihop med det du körde nyss. ( Skippa jorden)
3 dl fin olivolja
Sen 30 sek till i matberedaren.

Klart, ät med färsk pasta och en god tomatsallad och valfri skinka/salami. Det som blir över kan förslagsvis användas som smaksättare i massor av mat, dessutom står den sig bra i kylskåpet i nästan 2 veckor.

Prova, det är en höjdare, kallas hos oss för Hedvigs pesto. Men lustigt nog en annan Hedvig än vår egen.
Tack så mycket! Ska försöka skippa jorden :wink: men det blir till att byta ut pinjenötterna mot egen blandning av frön, då jag tyvärr reagerar allergiskt på dom lite grann. <!-- </EdIndex> --></div>
//Jossan
Josefine Andersson
Användarens profilbild
JanneL
Forumsponsor
Inlägg: 3378
Blev medlem: 15 mar 2010, 00:00
Ort: Tärnsjö

Inlägg av JanneL »

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Lasse väss skrev:
kejsaren skrev:
Lasse väss skrev:
Hasse skrev: Bra Jobbat!
Det var då de :lol: 6,5 nu i morse ! Trots fusket i lördags :wink:
Och jag har INTE motionerat en sekund 8)

Du såg väl min robusta frukost ! Karè med Bea-sås
0 kg på 6 LCHF- månader men man släpper ju knappt inte en brakskit längre :lol:

förresten Lasse, jag provade och fräsa på lite savoykål när jag såg din meny men fasen va segt det blev :? fick du din mjuk?
Ät mer fett ! och absolut inget light eller 36% grädde

Slå på vispgrädde (40%) och låt det puttra till grädden har reducerats så såsen blir tjock (ca: 10 min.. Det blir mjukt och lättätet :wink:
du kanske har rätt men jag tycker bara jag äter fett, ibland så får man lite avsmak av lukten av fett bara. :( <!-- </EdIndex> --></div>
Användarens profilbild
Lasse väss
Forumsponsor
Inlägg: 5504
Blev medlem: 08 sep 2010, 23:00
Ort: Mora/Nusnäs, Sverige

Inlägg av Lasse väss »

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Skumt hur olika människor reagerar :roll: Frun händer det inget med heller :shock:

Jag bara väntar till vågen tangerar 105, då ska jag festa på en talrik spaghetti å köttfärssås :lol: <!-- </EdIndex> --></div>
Användarens profilbild
pangerva
Forumsponsor
Inlägg: 6840
Blev medlem: 14 maj 2008, 23:00
Ort: Västra Frölunda/Göteborg och (Tjörn)

Inlägg av pangerva »

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Kvinnor har annan ämnesomsättning och de har avsevärt svårare att gå ner i vikt. <!-- </EdIndex> --></div>
Zündapp 1968 KS50 Super Sport Special
Monarped ombyggd M349F -59
Crescent 1140 Sport -60
Monark med Victoria -60
Användarens profilbild
JanneL
Forumsponsor
Inlägg: 3378
Blev medlem: 15 mar 2010, 00:00
Ort: Tärnsjö

Inlägg av JanneL »

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
pangerva skrev:Kvinnor har annan ämnesomsättning och de har avsevärt svårare att gå ner i vikt.
aha nu fattar jag vad mitt problem är :roll: <!-- </EdIndex> --></div>
Användarens profilbild
Lasse väss
Forumsponsor
Inlägg: 5504
Blev medlem: 08 sep 2010, 23:00
Ort: Mora/Nusnäs, Sverige

Inlägg av Lasse väss »

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
kejsaren skrev:
pangerva skrev:Kvinnor har annan ämnesomsättning och de har avsevärt svårare att gå ner i vikt.
aha nu fattar jag vad mitt problem är :roll:

staff_gemini-1.gif slider_anon.gif <!-- </EdIndex> --></div>
tommyå
Inlägg: 332
Blev medlem: 31 maj 2010, 23:00

Inlägg av tommyå »

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Lasse väss skrev:Jävligt slö i dag, så det får bli "färdigmat" 8)

Bild
Lite hästkött är gött <!-- </EdIndex> --></div>
Användarens profilbild
Raketsport
Site Admin
Inlägg: 14808
Blev medlem: 26 nov 2007, 00:00
Ort: Västra Pengfors, Vännäs
Kontakt:

Inlägg av Raketsport »

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Lasse väss skrev:
kejsaren skrev:
Lasse väss skrev:
Hasse skrev: Bra Jobbat!
Det var då de :lol: 6,5 nu i morse ! Trots fusket i lördags :wink:
Och jag har INTE motionerat en sekund 8)

Du såg väl min robusta frukost ! Karè med Bea-sås
0 kg på 6 LCHF- månader men man släpper ju knappt inte en brakskit längre :lol:

förresten Lasse, jag provade och fräsa på lite savoykål när jag såg din meny men fasen va segt det blev :? fick du din mjuk?
Ät mer fett ! och absolut inget light eller 36% grädde

Slå på vispgrädde (40%) och låt det puttra till grädden har reducerats så såsen blir tjock (ca: 10 min.. Det blir mjukt och lättätet :wink:
Jag måste bara skriva och säga min mening om feta LCHF kosten, vissa kanske tappar vikt men det är pågrund av att man utesluter en viktig del av kostcirkeln, kolhydraterna och kroppen far illa av detta. Sedan kanske man väljer de snabba kolhydraterna som en snikers för att få energin som man faktiskt får av kolhydrater.

Var ganska nyligen på en hälsokontroll och kollade kolesterol, blodsocker osv och där berättade de att ökningen på blodfetterna (vilket ger hög kolesterol) är enorm och att vi kan vänta oss stora problem på några år med diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.
Detta på grund av att alla nu använder t.ex. riktigt smör istället för hälsosammare flytande margarin med 80% olja. Till och med margarin är bättre för kroppen och hälsan (men lika gott är det inte)

Min lillasyrra är 23 år och har ätit LCHF en tid och använder aldrig produkter med lågfetthalt och hon har nu riktigt hög kolesterol. <!-- </EdIndex> --></div>
//Jossan
Josefine Andersson
Användarens profilbild
Hasse
Forumsponsor
Inlägg: 4294
Blev medlem: 23 jul 2008, 23:00
Ort: Ullånger

Inlägg av Hasse »

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Raketsport skrev: flytande margarin med 80% olja.
Bild <!-- </EdIndex> --></div>
Användarens profilbild
Raketsport
Site Admin
Inlägg: 14808
Blev medlem: 26 nov 2007, 00:00
Ort: Västra Pengfors, Vännäs
Kontakt:

Inlägg av Raketsport »

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Som smör är det inte, men det är faktiskt godare än margarin. <!-- </EdIndex> --></div>
//Jossan
Josefine Andersson
Tofta
Inlägg: 243
Blev medlem: 19 feb 2012, 00:00
Ort: Nyköping

Inlägg av Tofta »

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Spagetti och köttfärssås blir det här,har inte ätit det i år,har kört gi..

Med vänlig hälsning, Tofta <!-- </EdIndex> --></div>
Med vänlig hälsning, Tofta.

1256 Champion lätt Bukkompenserad.
Säcken
Forumsponsor
Inlägg: 1338
Blev medlem: 17 mar 2009, 00:00
Ort: Mellerud
Kontakt:

Inlägg av Säcken »

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Extremt god köttgryta som serverades med ris å råkost, men ja sluta äta när det börja smaka som godast pga att ja oxå går på diet :cry: <!-- </EdIndex> --></div>
Användarens profilbild
Puchen
Inlägg: 821
Blev medlem: 19 jan 2011, 00:00
Kontakt:

Inlägg av Puchen »

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Flytande margarin nä fy huva... Sånt syntetiskt om-estrat mög kommer inte in i mitt kylskåp iallafall. Vill man ha flytande vara men minimalt med tillsatser så är faktiskt "Smör och Rapsolja" ett ok alternativ. Bäst är ju att själv ta hälften olja/hälften smör direkt i stekpannan. Då vet man vad det är :wink:

Margarin med smak av Smör (för att recitera mildas reklam)... Pffft patetiskt!

Lagas det mat hemma, så skall det göras helhjärtat, med minimalt av hittepåtillsatser. Håller mig till rena produkter, dvs riktigt smör, riktig grädde osv... och inget "hittepå-kelda-milda-yiddayadda-medmassvistillsatsermanvetinteensvadhälftenär"

Börjar man dessutom granska margarinframställningen, så blir man mörkrädd över vilka restprodukter som förekommer

"Livsmedelsverket anger nedan hur fetterna vid margarinframställningen behandlas med:
Extraktionsbensin (hexan)
Fosforsyra
Lut
Blekmedel
Nickelkatalysator (vid härdning)
Natriummetylat (vid omestring)
Lösningsmedel från fraktionering
Föroreningar som får förekomma i margariner:
Bensin (hexan)
Nickelrester (vid härdning)
Metanol (vid omestring)
Kemikalier från båttankar"
<!-- </EdIndex> --></div>
Patrik '83. Livin' for speed!
Honda CB 750 '79 Åkafortstormoppe
Gilera Touring '75? Röer å finer!
Ancillotti?/Fantic? Trial 50 '7x, Bushojen.
KTM Comet 504S/Puch 4-vxl '71? Risbusken/Råttsoffan/Sophögen...
Dakota '74 blå, Under långsam renov...
Dakota '72 guld, Väntar på renov...
Saknar: Obegränsat med deg, många puchmodeller, bl.a M50 Jet eller Racing.
BjörnK
Inlägg: 1753
Blev medlem: 13 sep 2010, 23:00
Ort: Jönköping

Inlägg av BjörnK »

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Håller med Puchen, det finns så mycket konstiga light produkter, att man tror att man befinner sig i ett kemiskt labb istället för i köket.
Bättre att ta rena produkter och äta lite mindre mängder av dem! <!-- </EdIndex> --></div>
Skriv svar