Sida 24 av 94

Postat: 21 feb 2013, 04:06
av Raketsport
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Blev svamp och lök Bruschetta idag med persilja och rosmarinolja + en go sallad med dijonvinägrett, enkelt och smarrigt. <!-- </EdIndex> --></div>

Re: Pesto är gott

Postat: 21 feb 2013, 04:40
av Raketsport
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Caddylasse skrev:Undrar om jag inte kan receptet i huvudet.
4 vitlöksklyftor
80 gr pecorinoost
50 gr parmesan
50 gr pinjenötter
körs 20 sek i matberedaren så det blir finkornigt
3 st basilikakrukor klipps rakt av och stoppas ner i matberedaren, ihop med det du körde nyss. ( Skippa jorden)
3 dl fin olivolja
Sen 30 sek till i matberedaren.

Klart, ät med färsk pasta och en god tomatsallad och valfri skinka/salami. Det som blir över kan förslagsvis användas som smaksättare i massor av mat, dessutom står den sig bra i kylskåpet i nästan 2 veckor.

Prova, det är en höjdare, kallas hos oss för Hedvigs pesto. Men lustigt nog en annan Hedvig än vår egen.
Tack så mycket! Ska försöka skippa jorden :wink: men det blir till att byta ut pinjenötterna mot egen blandning av frön, då jag tyvärr reagerar allergiskt på dom lite grann. <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 21 feb 2013, 07:39
av JanneL
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Lasse väss skrev:
kejsaren skrev:
Lasse väss skrev:
Hasse skrev: Bra Jobbat!
Det var då de :lol: 6,5 nu i morse ! Trots fusket i lördags :wink:
Och jag har INTE motionerat en sekund 8)

Du såg väl min robusta frukost ! Karè med Bea-sås
0 kg på 6 LCHF- månader men man släpper ju knappt inte en brakskit längre :lol:

förresten Lasse, jag provade och fräsa på lite savoykål när jag såg din meny men fasen va segt det blev :? fick du din mjuk?
Ät mer fett ! och absolut inget light eller 36% grädde

Slå på vispgrädde (40%) och låt det puttra till grädden har reducerats så såsen blir tjock (ca: 10 min.. Det blir mjukt och lättätet :wink:
du kanske har rätt men jag tycker bara jag äter fett, ibland så får man lite avsmak av lukten av fett bara. :( <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 21 feb 2013, 07:43
av Lasse väss
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Skumt hur olika människor reagerar :roll: Frun händer det inget med heller :shock:

Jag bara väntar till vågen tangerar 105, då ska jag festa på en talrik spaghetti å köttfärssås :lol: <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 21 feb 2013, 19:35
av pangerva
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Kvinnor har annan ämnesomsättning och de har avsevärt svårare att gå ner i vikt. <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 21 feb 2013, 20:36
av JanneL
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
pangerva skrev:Kvinnor har annan ämnesomsättning och de har avsevärt svårare att gå ner i vikt.
aha nu fattar jag vad mitt problem är :roll: <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 22 feb 2013, 08:04
av Lasse väss
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
kejsaren skrev:
pangerva skrev:Kvinnor har annan ämnesomsättning och de har avsevärt svårare att gå ner i vikt.
aha nu fattar jag vad mitt problem är :roll:

staff_gemini-1.gif slider_anon.gif <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 22 feb 2013, 13:54
av tommyå
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Lasse väss skrev:Jävligt slö i dag, så det får bli "färdigmat" 8)

Bild
Lite hästkött är gött <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 22 feb 2013, 14:07
av Raketsport
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Lasse väss skrev:
kejsaren skrev:
Lasse väss skrev:
Hasse skrev: Bra Jobbat!
Det var då de :lol: 6,5 nu i morse ! Trots fusket i lördags :wink:
Och jag har INTE motionerat en sekund 8)

Du såg väl min robusta frukost ! Karè med Bea-sås
0 kg på 6 LCHF- månader men man släpper ju knappt inte en brakskit längre :lol:

förresten Lasse, jag provade och fräsa på lite savoykål när jag såg din meny men fasen va segt det blev :? fick du din mjuk?
Ät mer fett ! och absolut inget light eller 36% grädde

Slå på vispgrädde (40%) och låt det puttra till grädden har reducerats så såsen blir tjock (ca: 10 min.. Det blir mjukt och lättätet :wink:
Jag måste bara skriva och säga min mening om feta LCHF kosten, vissa kanske tappar vikt men det är pågrund av att man utesluter en viktig del av kostcirkeln, kolhydraterna och kroppen far illa av detta. Sedan kanske man väljer de snabba kolhydraterna som en snikers för att få energin som man faktiskt får av kolhydrater.

Var ganska nyligen på en hälsokontroll och kollade kolesterol, blodsocker osv och där berättade de att ökningen på blodfetterna (vilket ger hög kolesterol) är enorm och att vi kan vänta oss stora problem på några år med diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.
Detta på grund av att alla nu använder t.ex. riktigt smör istället för hälsosammare flytande margarin med 80% olja. Till och med margarin är bättre för kroppen och hälsan (men lika gott är det inte)

Min lillasyrra är 23 år och har ätit LCHF en tid och använder aldrig produkter med lågfetthalt och hon har nu riktigt hög kolesterol. <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 22 feb 2013, 17:17
av Hasse
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Raketsport skrev: flytande margarin med 80% olja.
Bild <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 22 feb 2013, 17:50
av Raketsport
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Som smör är det inte, men det är faktiskt godare än margarin. <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 22 feb 2013, 18:09
av Tofta
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Spagetti och köttfärssås blir det här,har inte ätit det i år,har kört gi..

Med vänlig hälsning, Tofta <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 22 feb 2013, 18:14
av Säcken
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Extremt god köttgryta som serverades med ris å råkost, men ja sluta äta när det börja smaka som godast pga att ja oxå går på diet :cry: <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 22 feb 2013, 18:51
av Puchen
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Flytande margarin nä fy huva... Sånt syntetiskt om-estrat mög kommer inte in i mitt kylskåp iallafall. Vill man ha flytande vara men minimalt med tillsatser så är faktiskt "Smör och Rapsolja" ett ok alternativ. Bäst är ju att själv ta hälften olja/hälften smör direkt i stekpannan. Då vet man vad det är :wink:

Margarin med smak av Smör (för att recitera mildas reklam)... Pffft patetiskt!

Lagas det mat hemma, så skall det göras helhjärtat, med minimalt av hittepåtillsatser. Håller mig till rena produkter, dvs riktigt smör, riktig grädde osv... och inget "hittepå-kelda-milda-yiddayadda-medmassvistillsatsermanvetinteensvadhälftenär"

Börjar man dessutom granska margarinframställningen, så blir man mörkrädd över vilka restprodukter som förekommer

"Livsmedelsverket anger nedan hur fetterna vid margarinframställningen behandlas med:
Extraktionsbensin (hexan)
Fosforsyra
Lut
Blekmedel
Nickelkatalysator (vid härdning)
Natriummetylat (vid omestring)
Lösningsmedel från fraktionering
Föroreningar som får förekomma i margariner:
Bensin (hexan)
Nickelrester (vid härdning)
Metanol (vid omestring)
Kemikalier från båttankar"
<!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 22 feb 2013, 18:56
av BjörnK
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Håller med Puchen, det finns så mycket konstiga light produkter, att man tror att man befinner sig i ett kemiskt labb istället för i köket.
Bättre att ta rena produkter och äta lite mindre mängder av dem! <!-- </EdIndex> --></div>