Sida 4 av 4

Postat: 06 jul 2011, 17:11
av billykid
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Uj ..uj..uj.....vilken tråd alltså massa smaskens & godsaker mums....man blir sugen dirket ju... 8)

Men tyvärr så får jag inte titta & läsa för mycket här då jag försöker hålla igen på vikten....suck... :cry: <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 06 jul 2011, 19:12
av Lasse väss
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
billykid skrev:Uj ..uj..uj.....vilken tråd alltså massa smaskens & godsaker mums....man blir sugen dirket ju... 8)

Men tyvärr så får jag inte titta & läsa för mycket här då jag försöker hålla igen på vikten....suck... :cry:
Om du kör min Lax, så kan jag tala om att det är rena bantarmaten.... :wink:

Chili, Lax, (Omega3) olivolja, Lime är bland det bästa du kan få i dig !
Ät grillad zucchini eller äggplanta till så får vi snart stötta upp dig med en blompinne :lol: <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 06 jul 2011, 23:14
av klein
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->jag som gillar kyckling eller är besatt av det brukar göra hel kyckling i ugn med pressad citron på utmärkt enkelt men framförallt gott.

en hel kyckling.
kryddar inuti
två citroner som man skivar och sedan pressar ovanpå kycklingen, efter man klämt färdigt citronen trycker man i det i kycklingen, sen är det bara på med salt, peppar och paprika eller de kryddor man gillar in i ugnen i ca 1 och 1/2 timme sen av skyn som ligger omkring kan man göra god gräddsås av och allt serveras med kokt ris.
supergott och enkelt.


:D <!-- </EdIndex> --></div>

Wow!

Postat: 19 aug 2011, 06:26
av stepside88
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Ny på forat men hittade receptbanken :)

Förrät kantarellreceptet

Huvudrätt Amstaffs kyckling

Efterrätt den "knäckiga härligheten"

Snacka om att man steg i graderna den kvällen

Stort tack till Amstaffs, ponras och Mattias-M . <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 18 jan 2012, 13:21
av Lasse väss
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Jo, frun och jag är ju kända för att ofta laga mat åt STÖRRE sälskap.

Här hittade vi ett recept på Älg 8)

HELSTEKT ÄLG :

Skjut en älg.

Tag ur inälvorna, gör detta redan i skogen, det underlättar hembärandet.
Låt de välsmakande hornen sitta kvar, de ska så småningom bli läckert gråbruna och krispiga.

Bär hem älgen och lägg den på köksgolvet.

Bygg en ugn.

Raka älgen, OBS använd inte rakvatten.

Gnid in älgen med äggula , använd gärna en roller.

Häll ut två säckar skorpmjör på golvet.

Koppla en "Halvnelson" kring älgens nacke och rulla honom tills större delen av älgen är täckt. Skulle krafterna inte räcka fixa starka medhjälpare.

Skjut en Hjort och använd som inkråm, misslyckas hjortjakten går det lika bra att använda nyslaktade hönsfåglar (ca 48st) Finns ej heller detta införskaffa då 150 liter kastanjepurè.

Sy ihop älgen, är du inte sykunnig gå en kurs eller anlita en sömmerska. OBS: går EJ att limma.

Värm upp ugnen till 300gr, baxa in älgen. Om älgen rör sig efter sex timmar har du gjort fel, börja om från början..... Skjut en älg.....

Ta ut älgen efter 14 timmar.

(OBS: glöm ej att betala in arbetsgivaravgift för dina medhjälpare.

Servera med ett ½ tunnland potatis, gärna råstekt.

Lämpliga drycker: Vin eller vatten, gräv en källa eller plantera en vinstock !

Lycka till ! (Faktiskt ganska smidigt i allafall, om man blirnågra hundra gäster :roll: <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 18 jan 2012, 14:07
av umekille
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->snabbsoppa en frusen kulen vinterkväll...
vitt bröd och ramlösa till...
1-burk vita bönor
1-burk krossade tomater
1-2 burkar vatten
en bit buljongtärning men det är lyx.
värm till ättemperatur och njut av
värmen i soppan Bild <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 18 jan 2012, 14:34
av Raketsport
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Lasse väss skrev:
Koppla en "Halvnelson" kring älgens nacke och rulla honom tills större delen av älgen är täckt. :
:lol: :lol: <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 18 jan 2012, 15:05
av Grannen
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Ett tips till alla er som gillar att LAGA mat - använd charlottenlök istället
för vanlig gul lök i botten på kastrullen när ni ska tillaga någonting gott :idea:
Prova även att ge fiskrätterna era en liten extra "skjuts" med en skvätt vitt vin i pannan :idea:
(Våga vägra snabbmaten på lokala korvmojjen) <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 18 jan 2012, 16:30
av Lasse väss
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Grannen skrev:Ett tips till alla er som gillar att LAGA mat - använd charlottenlök istället
för vanlig gul lök i botten på kastrullen när ni ska tillaga någonting gott :idea:
Prova även att ge fiskrätterna era en liten extra "skjuts" med en skvätt vitt vin i pannan :idea:
(Våga vägra snabbmaten på lokala korvmojjen)
:thumb: charlottenlök

I går gjorde jag en "Indisk Lax" i ugn, jag har sådan tur att en vän till mig åker till Sri-Lanka och handplockar curryblad (Det är EJ currysmak)
(Murraya koenigii) men kan finnas att köpa i större städer , Indiska matbutiker ?

1 dl vatten
2,5 dl grädde
1 dl Cremefresch
2 msk fisk eller hummerfond (Alt fiskkrydda)
5st Limeskivor
1 näve curryblad
2 msk Oystersause
1 msk chilli sause , stark stark..
Peppar

Koka ihop såsen med alla ingredienser.
Häll den över laxbitar / laxsida i en smord form
Ca 200 grader i 30min

Curryblad :wink:

Bild <!-- </EdIndex> --></div>

Lamm på grillen

Postat: 02 maj 2012, 21:12
av Lasse väss
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Fick färskt Lammkött i dag (Nä inte sånt :oops: )
Rulla in det i salt, vitpeppar, timjan och hackad chili...
grilla på hög värme i max 5min på varje sida (Lamm-rosbiff)
Låt vila i min 20min (inlindad i folie)

Klyftpotatis m vitlök och tomat i ugn: Klyfta skalad potatis och låt den gå med olivolja, salt, svatrpeppar och hackad vitlök i ugn på 200 grader tills den börjar mjukna (15 min ca)

Koka under tiden upp passerade tomater, vitlök, köttbuljong, timjan, svartpeppar och basilika i kastrull .

Blanda tomatsåsen med potatisen och skär upp Lammet i 5mm skivor

Resten förstår ni väl :wink:

Bild

ÄLSKLINGS POTATISAR :wink:

Bild <!-- </EdIndex> --></div>