Sida 6 av 94
Postat: 01 jan 2013, 21:51
av NiklasHögberg
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->avslutar kvällen med en konserv med fint innehåll. nämligen bullens pilsnerkorv. gott som tusan! <!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 06 jan 2013, 16:28
av Windsor50
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Ugnsbakad torskrygg, potatismos, ägg/ dillsås

<!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 06 jan 2013, 16:38
av Lasse väss
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Håller på med en "Fågel"

<!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 06 jan 2013, 18:05
av Hasse
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Lasse väss skrev:Håller på med en "Fågel"


<!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 06 jan 2013, 18:24
av Lasse väss
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Hasse skrev:Lasse väss skrev:Håller på med en "Fågel"



<!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 06 jan 2013, 18:25
av Raketsport
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Mona fixar just nu köttfärssås och spaggis

<!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 06 jan 2013, 18:48
av 56:an
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Låter gott, jag har spårat in på en liknande linje fastän kanske inte ändå. Vitt är det ialla fall...

<!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 06 jan 2013, 18:49
av Säcken
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Raketsport skrev:Mona fixar just nu köttfärssås och spaggis

Dä åt ja exakt nu, det var FÖR gott

<!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 10 jan 2013, 21:12
av Lasse väss
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Ha... I kväll uppfann jag en helt ny maträtt
En helt vanlig potatisgratäng men med fisksås smak
Potatisgratängen som vanligt, men uteslut löken, krydda ist. men knorr fiskkrydda och en fiskbuljongtärning, en vitlöksklyfta, salt vitpeppar, dill och vispgrädde. duttade på nån msk limesaft !
Laxbitar som ni hittar på affärn i 4-pack, stekta med bara salt och vitpeppar.
Om 10min är det färdigt

då får vi smaka
"Under konstruktion"

<!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 10 jan 2013, 21:20
av 56:an
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Ser mycket bra ut
Absolut nåt för mej
Jag har kokat ris i flera dar nu. En smörklick på och lite kinesisk soja samt nån sked grönsaker i sötsur sås. Jag köpte en glasburk det var kampanj på Netto Uncle Ben sweet and sour. Två smaker jag valde ananas.
Ibland har jag stekt nån korv också... Ris blir billiga middagar om man inte köper den dyraste sorten förstås. Lösvikt förstås inte i kokpåsar det bara kostar....

<!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 10 jan 2013, 21:32
av Lasse väss
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
56:an skrev:Ser mycket bra ut
Absolut nåt för mej
Jag har kokat ris i flera dar nu. En smörklick på och lite kinesisk soja samt nån sked grönsaker i sötsur sås. Jag köpte en glasburk det var kampanj på Netto Uncle Ben sweet and sour. Två smaker jag valde ananas.
Ibland har jag stekt nån korv också... Ris blir billiga middagar om man inte köper den dyraste sorten förstås. Lösvikt förstås inte i kokpåsar det bara kostar....

Det du skriver är faktiskt riktigt gott

när jag är lat, kokar jag ris som du men ofta äter jag det med soja och curry krydda = Vrålgott

<!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 10 jan 2013, 21:36
av Lasse väss
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Klarrt

Smaken på gratängen går ej att beskriva

fantastiskt gott !! denna gratäng men en naturell stekt laxbit kommer att bli en fullträff
(Jag är alltid extremt noga med att få potatisskivorna att ligga omlott, så gräddsåsen sirculerar mellan varje potatisskiva ..... det har jag fått mycket skäll för i mitt liv

tar längre tid att tillreda OK Men när folk äter av den såååå...............

<!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 10 jan 2013, 23:35
av 56:an
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Stekt lax är jättegott men jag har bara ätit det en enda gång och det var för ett par månader sedan. Tidigare har jag undrat vad folk gör med dom där frysta laxbitarna förpackade i plast som man kan köpa i affären. Ibland kan dom vara billiga också det verkar vara en mängdvara eftersom dom oftast finns också på Netto. Men nu börjar det gå upp ett

jag ska banne mig pröva det här också.
Curry är en sån där krydda jag ätit borta men aldrig haft hemma man kanske skulle inhandla en sånn burk också....

<!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 11 jan 2013, 00:16
av Amarace
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Raketsport skrev:Mona fixar just nu köttfärssås och spaggis

Mmm

Har jag inte gjort på en månad nu, jag som brukar göra det minst varannan vecka (ibland varje vecka).
Gör det på älgfärs, som jag själv varit med om hela vägen från levande till färs).
Blir nog det i helgen.
Idag fick jag äta hos Moder, var bara dit på besök men fick mat också

Enkelt, hemmagjord potatismos och stekt falukorv. Och nu ska jag fika lite rostat bröd med kaviar som pålägg. <!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 11 jan 2013, 02:28
av Raketsport
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Mona gör suveränt god köttfärssås. Har inte ätit med älgfärs sedan jag var liten så jag kommer inte ihåg hur det smakade, men köttbullar och biffar på älgfärs är riktigt gott.
En annan favorit är lax och alla annan fisk också för den delen
Vi brukar köpa hela laxar så fort de säljs över disk. Filear upp en del till middagar och resten blir gravlax till mackan. <!-- </EdIndex> --></div>