Sida 7 av 467
Postat: 01 feb 2011, 17:09
av Braxmatte
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Pop skrev:någon som har tips på vad man ska laga till för mat idag?
Lappskojs , en burk saltabiten nerrörd i potatismos med senap eller rödbetor till

<!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 01 feb 2011, 17:14
av Raketaren
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->mmm blir nåt enkelt ikväll korv och potatis är heller inte så himla fel...

<!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 01 feb 2011, 18:11
av Pop
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->ja, just det, jag är vegetarian också, så käkar ju inte kött, i stora mängder. så jag fixade ihop en smörgåstårta... <!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 01 feb 2011, 18:28
av dr.novolette
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Jag sneddade förbi å köpte en kebab på vägen hem

<!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 01 feb 2011, 18:40
av Raketsport
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Pop skrev:ja, just det, jag är vegetarian också, så käkar ju inte kött, i stora mängder. så jag fixade ihop en smörgåstårta...
Jäklar vad gott med smörgåstårta!
Vi brukar göra en Italiensk smörgåstårta med creme fraiche, färskost med vitlök, mozzarella, soltorkade och färska tomater, pesto, oliver, basilika, ruccola, samt paramakinka och salami. Den ska du absolut testa! Man kan lätt hoppa över köttet på den utan att den tappar smaken. <!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 01 feb 2011, 19:43
av Mattias-M
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->sådär då va de uppskrivning bokat den 5:e april och uppkörning den 7:e. <!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 01 feb 2011, 20:20
av pangerva
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Om ni inte provat Felix Gulaschsoppa på burk ska ni göra det.
Kryddstark och supergod. Snabblagat dessutom.
Ta lite knäckebröd med ost till så räcker det som middag eller lunch.
Mmmmmmmmmmmmm gott

<!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 01 feb 2011, 20:32
av dr.novolette
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->fan den skulle man testa..åsså med ostsmörgås m. västerbottens ost som tilltugg.. Zappa du bor väl i närheten av den magiska osten

<!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 01 feb 2011, 20:34
av PipaZ
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->När man fixat 1 fel uppstår 2 nya <!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 01 feb 2011, 20:35
av Braxmatte
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
pangerva skrev:Om ni inte provat Felix Gulaschsoppa på burk ska ni göra det.
Kryddstark och supergod. Snabblagat dessutom.
Ta lite knäckebröd med ost till så räcker det som middag eller lunch.
Mmmmmmmmmmmmm gott

Det står alltid ett par såna burkar i skafferiet hemma
Men jag föredrar en skiva skogaholm med ost som tilltugg <!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 01 feb 2011, 20:41
av pangerva
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Braxmatte skrev:pangerva skrev:Om ni inte provat Felix Gulaschsoppa på burk ska ni göra det.
Kryddstark och supergod. Snabblagat dessutom.
Ta lite knäckebröd med ost till så räcker det som middag eller lunch.
Mmmmmmmmmmmmm gott

Det står alltid ett par såna burkar i skafferiet hemma
Men jag föredrar en skiva skogaholm med ost som tilltugg
Pågenbröd går också bra.
Annars är Lingongrova gott.
Eller varför inte Chiabattabröd eller surdegsbröd med ganska hård utsida med gott tuggmotstånd.
Ost på gäller i alla lägen

<!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 01 feb 2011, 20:48
av zappafan
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
dr.novolette skrev:.. Zappa du bor väl i närheten av den magiska osten

Jodå,
2 mil men det är ju ett
Lager, lite provsmakning

, det är ju i Burträsk...

(
5 mil)
Efter tre dagar i saltlake körs osten till ett lager i Ånäset mellan Umeå och Skellefteå där osten får vila i 18 graders värme under 18 dagar för att torka till den första vaxningen. Under dessa 18 dagar vänds osten varje morgon. Efter vaxningen flyttas osten till ett mognadslager där temperaturen är 12 grader och luften har en luftfuktighet på 50 procent. Under lagringen kontrolleras ostarna och betygsätts på en betygsskala mellan 1 och 5. Ostar som bedöms som ettor säljs till livsmedelsindustrin, övriga ostar, 90 procent, blir runmärkta, ett kvalitetsmärke inom branschen. Efter tolv månaders lagring säljs osten till grossist. <!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 01 feb 2011, 20:49
av ilogurra
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Bilder uppe från helgens rally i Foto delen

<!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 01 feb 2011, 21:12
av pangerva
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
ilogurra skrev:Bilder uppe från helgens rally i Foto delen

OSTRALLYT i Västerbotten?

<!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 01 feb 2011, 21:13
av PipaZ
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Traderakonto [CHECK]

<!-- </EdIndex> --></div>