Sida 1 av 4
NYÅRS Supèn ?
Postat: 30 dec 2012, 15:35
av Lasse väss
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
VAD planerar ni för mat till i morgonkväll
Hade beslutsångest tills för en timme sedan, det hängde lite på temperaturen ute ! men det blir milt så :::: och vi kommer att vara hemma..
Helgrillad Oxfilè (Grillad på vanlig kolgrill, ute på altanen) med riktigt hemmagjord pot-gratäng (riktigt smör, vispgrädde, pressad vitlök )
"Smörslungade"

sparris-stänger och grillad tomathalva
Ska bara marinera filèn lite, men där har jag inte klurat klart än (vilken marinad) <!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 30 dec 2012, 15:47
av Conrad Engström
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Jag förstår att Krejdlern behövdes justeras.

<!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 30 dec 2012, 15:55
av SachsMekarn
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Det lät smarrigt! <!-- </EdIndex> --></div>
Re: NYÅRS Supèn ?
Postat: 30 dec 2012, 16:10
av Hasse
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Lasse väss skrev:
Ska bara marinera filèn lite, men där har jag inte klurat klart än (vilken marinad)
Men det är väl självklart Lasse.

<!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 30 dec 2012, 16:20
av Lasse väss
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Conrad Engström skrev:Jag förstår att Krejdlern behövdes justeras.


<!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 30 dec 2012, 16:23
av Lasse väss
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
SachsMekarn skrev:Det lät smarrigt!

Hoppas det ( Men marinaden är bortsorterad, man marinerar inte en Oxfilè

Speciellt inte denna mörade... <!-- </EdIndex> --></div>
Re: NYÅRS Supèn ?
Postat: 30 dec 2012, 16:29
av Lasse väss
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Hasse skrev:Lasse väss skrev:
Ska bara marinera filèn lite, men där har jag inte klurat klart än (vilken marinad)
Men det är väl självklart Lasse.

En lätt oljig smak föredrar Hasse .... OK

<!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 30 dec 2012, 17:00
av Raketaren
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->det är nog därför Hasse är en sån där hal rackare...

inoljad till tusen...
hörde ju talas om godsakerna du ska göra...jo-jo verkar bli en mumsig nyår för somliga...

<!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 30 dec 2012, 17:06
av cobra karlsson
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Oxfile och hasselbackspotäter <!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 30 dec 2012, 17:30
av knilsknilsson
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Nyårs
supen?

<!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 30 dec 2012, 17:37
av Lasse väss
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
cobra karlsson skrev:Oxfile och hasselbackspotäter
Hasselback är en goood idè

<!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 30 dec 2012, 18:35
av pnilz
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Kan inte avslöja för mycket men det lutar åt hasselback kanske en bit bacon och en fläskfilé
Danne <!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 30 dec 2012, 19:40
av Lasse väss
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
pnilz skrev:Kan inte avslöja för mycket men det lutar åt hasselback kanske en bit bacon och en fläskfilé
Danne
Ni som går in för Hasselback: kom ihåg att ös med smör HELA tiden ! och sedan ströbröd

<!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 30 dec 2012, 20:49
av Coolvette
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Lasse väss skrev:pnilz skrev:Kan inte avslöja för mycket men det lutar åt hasselback kanske en bit bacon och en fläskfilé
Danne
Ni som går in för Hasselback: kom ihåg att ös med smör HELA tiden ! och sedan ströbröd

Skall kommas ihåg, det blir en bit oxfile, rare, ett gäng hassebackare och en god pepparsås, sköljt ner med ett gott Rioja...
Eftersätten blir nog något så enkelt som citronfromage... <!-- </EdIndex> --></div>
Postat: 31 dec 2012, 00:34
av Puchen
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Nötkött (entrecote, filet och andra fina bitar) nöjer sig mer än väl med grovmalen svartpeppar och en skvätt salt, mer behövs inte
Behöver jag tillägga att den inte ska vara genomstekt. Mer röd än rosa!

<!-- </EdIndex> --></div>