Vad blev det till kvällsmat?

Här kan vi snacka om allt som inte passar in på övriga kategorier t.ex nytt moppeköp
Användarens profilbild
Frolzon
Inlägg: 1290
Blev medlem: 11 maj 2010, 23:00
Ort: Dalsland

Inlägg av Frolzon »

Patrik skrev:
56:an skrev:så jag var tvungen att köpa dom här i kartong. Det är inte det bästa men dom gick ner...
...ihoppressade överblivna slamsor
/ P
:D
Användarens profilbild
Lasse väss
Forumsponsor
Inlägg: 5504
Blev medlem: 08 sep 2010, 23:00
Ort: Mora/Nusnäs, Sverige

Inlägg av Lasse väss »

56:an skrev:
Säcken skrev:Ärligt så hade ja inte ätit upp det för 5000kr.
Mer fisk och mera rotfrukter och grönsaker det är melodin säcken thumb_up

Nåt som du bara måste prova är och steka morötter i rätt så tunna skivor. Men låt dom ligga i pannan ett tag och vänd runt lite då och då. Sist strör du på lite salt och sen kan du äta det som godis :D


Vaxduken ser skitig ut men den blir inte bättre hur jag än torkar... :lol:
  • Bild
Nästa gång ska jag köpa panerade filéer som dom har lösa i en frysdisk. Tyvärr var dom slut så jag var tvungen att köpa dom här i kartong. Det är inte det bästa men dom gick ner...
http://www.tradera.com/item/340895/1932 ... xduk-3-st-

8) 8)
Användarens profilbild
JanneL
Forumsponsor
Inlägg: 3378
Blev medlem: 15 mar 2010, 00:00
Ort: Tärnsjö

Inlägg av JanneL »

:mutt: :mutt: :mutt:
56:an
Forumsponsor
Inlägg: 11130
Blev medlem: 27 jan 2011, 00:00

Inlägg av 56:an »

Patrik skrev:
56:an skrev:så jag var tvungen att köpa dom här i kartong. Det är inte det bästa men dom gick ner...
De där var väl sådana där billiga gjorda av ihoppressade överblivna slamsor kan jag tro.
Finns faktiskt bättre sådana i kartong som inte är gjort av slamsor, kostar ju dock en slant extra..

/ P
Skulle inte förvåna mig ett enda dugg för det kan lätt döljas under paneringen. Tyvärr är det nog inget dom upplyser om :?

Nästa gång får det bli strömming. Färsk sådan från fiskdisk thumb_up

Ikväll har jag ätit borta. Hemgjort rotmos med fläsklägg. Det var grejer det... mistick_yes.gif


Sen har jag fått ett mattips av den danska. Hon kallade det för äpplefläsk och man äter det tillsammans med potatismos.
Det måste jag prova nån gång för det lät riktigt mumma det... :wink:
Användarens profilbild
Frolzon
Inlägg: 1290
Blev medlem: 11 maj 2010, 23:00
Ort: Dalsland

Inlägg av Frolzon »

56:an skrev:Sen har jag fått ett mattips av den danska. Hon kallade det för äpplefläsk och man äter det tillsammans med potatismos.
Det måste jag prova nån gång för det lät riktigt mumma det... :wink:
Låter trevligt att äta tillsammans med en danska... :wink:
56:an
Forumsponsor
Inlägg: 11130
Blev medlem: 27 jan 2011, 00:00

Inlägg av 56:an »

Jomenvisst.... Men rör inte ihopatt nu. Rotmos och fläsklägg låter väl inte särskilt danskt? :lol:

Det här med äpplefläsk låter intressant tycker jag för det är också lätt och göra, inte behövs det mycket grejer till att heller....

Och vad jag hann uppfatta behövdes egentligen bara fläsk och äpplen fast lök på också kanske inte vore helt fel.

Man tar en ugnsform och lägger täckande lager äppleklyftor i botten. Sedan lägger man bara skivor av fläsk ovanpå. I ugnen kommer sen flottet och smälta och blanda sig med äppleklyftorna. Man kan också vända fläskbitarna så dom får färg på båda sidorna.

Man kanske skulle försöka sig på det och bjuda hem nån lämplig gäst 8)

Men, men tyvärr det går ju inte för äpplena har tagit slut :cry:

Så det får bli till nästa höst :D
Användarens profilbild
Lasse väss
Forumsponsor
Inlägg: 5504
Blev medlem: 08 sep 2010, 23:00
Ort: Mora/Nusnäs, Sverige

Inlägg av Lasse väss »

Inge svårt att gissa dessa, lingonsylt till båda ;-)

Bild

Bild
Användarens profilbild
Hasse
Forumsponsor
Inlägg: 4294
Blev medlem: 23 jul 2008, 23:00
Ort: Ullånger

Inlägg av Hasse »

:shock: Har du lingonsylt till Hästpudding?



:) :wink: :D
56:an
Forumsponsor
Inlägg: 11130
Blev medlem: 27 jan 2011, 00:00

Inlägg av 56:an »

Lasse väss skrev:Inge svårt att gissa dessa, lingonsylt till båda ;-)

Bild

Bild
Det där ser riktigt bra ut, rena festmåltiden :drewl:

Den stora måste vara Jansons och den mindre är efterrätten, nåt med russin i men kan inte komma på vad... :hmm:
Användarens profilbild
Hasse
Forumsponsor
Inlägg: 4294
Blev medlem: 23 jul 2008, 23:00
Ort: Ullånger

Inlägg av Hasse »

Den övre ser ut som fläskpannkaka. (tvivlar på att det är fläsk)
Användarens profilbild
Lasse väss
Forumsponsor
Inlägg: 5504
Blev medlem: 08 sep 2010, 23:00
Ort: Mora/Nusnäs, Sverige

Inlägg av Lasse väss »

Hasse skrev::shock: Har du lingonsylt till Hästpudding?



:) :wink: :D
Kom hit Hasse så ska vi lära dig lite Matvett ;-)
Användarens profilbild
JanneL
Forumsponsor
Inlägg: 3378
Blev medlem: 15 mar 2010, 00:00
Ort: Tärnsjö

Inlägg av JanneL »

Lasse väss skrev:
Hasse skrev::shock: Har du lingonsylt till Hästpudding?



:) :wink: :D
Kom hit Hasse så ska vi lära dig lite Matvett ;-)
Självklart ska det vara Lingonsylt till kålpuddingen
o lite ketchup
56:an
Forumsponsor
Inlägg: 11130
Blev medlem: 27 jan 2011, 00:00

Inlägg av 56:an »

Aj aj du, kålpudding :?
Det är ju jättegott men jag kan bara äta lite av det :cry:
Användarens profilbild
Lasse väss
Forumsponsor
Inlägg: 5504
Blev medlem: 08 sep 2010, 23:00
Ort: Mora/Nusnäs, Sverige

Inlägg av Lasse väss »

nästan 9 timmars matlagning i dag, tre-rätters :-) 8,5 L av min svampsoppa med Lenas hembakta Fucaccia, 8kg fläskytterfilè, 4 liter gräddsås, 2 liter Ingefärssås, 8kg potatisklyftor + grönsaker, Hembakad äppelkaka med special hemkokt vaniljsås ... :lol:

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild
Säcken
Forumsponsor
Inlägg: 1338
Blev medlem: 17 mar 2009, 00:00
Ort: Mellerud
Kontakt:

Inlägg av Säcken »

Tror 56an får åka upp till Dalarna på lite upplärning, blir liksom en helt annan färg på maten där uppe av nån anledning.... :wink:
Skriv svar