Nja pulled pork ska nog egenligen tilllagas i en grill om det ska göras riktigt .ganska pyssligt att hålla på med tar ca10-12 timmar gärna med rökspån och pensling med moppsås (ja den heter så borde passa alla mopedister bra)
Såsen gör den lite ovana smaken då den innehåller både surt och söt appelcidervinäger och socker gärna farin och/eller honung plus andra goda köttkryddor.
Då det är klart drar man sönder köttet till långa trådar med två gafflar. funkar bra att stoppa in mellan två hamburgerbröd tillsammans med grönsaker och en god sås.
Fortsätter på pulled pork temat
Det gå ju att fuska och göra den i ugn 125 grader 8-10 timmar.
Krydda gör man ju efter eget omdömme gillar man inte allt för kryddstarkt så tar man det försigtigt.
Och det fina är att man använder hel benfri fläskkarre som brukar vara bland det billigaste köttet i köttdisken,lägre kilopris än falukorv.
Pulled pork eller Pulled beef är ju hur enkelt som helt att få till med helt ok smak
Stor köttbit typ Högrev
En flaska BBQ sås
En gul lök
Gryta med löck
Lägg köttet med nästan hela innehållet i flaskan med BBQ sås i grytan
Lägg i en grovt delad lök
Lägg på locket och ställ in i ugnen i 100grader
varannan/vart tredje timme vänder du på köttet ett halvt varv
Verkar det mycket vätska så lägger du locket lite på glänt
Efter 9 timmar tar du ut köttet och drar isär det med två gafflar (Pulled beef)
Rör om i grytan och häll i sista såsen
Höj till 150-200gr och koka i 1 timme till utan lock
Klart!
Ätes gärna som en burgare med något gott bröd, kanske som en sallad men inte med något så geggit som mos...