<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Jo, frun och jag är ju kända för att ofta laga mat åt STÖRRE sälskap.
Här hittade vi ett recept på Älg
HELSTEKT ÄLG :
Skjut en älg.
Tag ur inälvorna, gör detta redan i skogen, det underlättar hembärandet.
Låt de välsmakande hornen sitta kvar, de ska så småningom bli läckert gråbruna och krispiga.
Bär hem älgen och lägg den på köksgolvet.
Bygg en ugn.
Raka älgen, OBS använd inte rakvatten.
Gnid in älgen med äggula , använd gärna en roller.
Häll ut två säckar skorpmjör på golvet.
Koppla en "Halvnelson" kring älgens nacke och rulla honom tills större delen av älgen är täckt. Skulle krafterna inte räcka fixa starka medhjälpare.
Skjut en Hjort och använd som inkråm, misslyckas hjortjakten går det lika bra att använda nyslaktade hönsfåglar (ca 48st) Finns ej heller detta införskaffa då 150 liter kastanjepurè.
Sy ihop älgen, är du inte sykunnig gå en kurs eller anlita en sömmerska. OBS: går EJ att limma.
Värm upp ugnen till 300gr, baxa in älgen. Om älgen rör sig efter sex timmar har du gjort fel, börja om från början..... Skjut en älg.....
Ta ut älgen efter 14 timmar.
(OBS: glöm ej att betala in arbetsgivaravgift för dina medhjälpare.
Servera med ett ½ tunnland potatis, gärna råstekt.
Lämpliga drycker: Vin eller vatten, gräv en källa eller plantera en vinstock !
Lycka till ! (Faktiskt ganska smidigt i allafall, om man blirnågra hundra gäster

<!-- </EdIndex> --></div>