Raketsports receptbank!!

Här kan vi snacka om allt som inte passar in på övriga kategorier t.ex nytt moppeköp
Användarens profilbild
billykid
Forumsponsor
Inlägg: 3443
Blev medlem: 16 jan 2010, 00:00
Ort: Norra Dalarna

Inlägg av billykid »

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Uj ..uj..uj.....vilken tråd alltså massa smaskens & godsaker mums....man blir sugen dirket ju... 8)

Men tyvärr så får jag inte titta & läsa för mycket här då jag försöker hålla igen på vikten....suck... :cry: <!-- </EdIndex> --></div>
Användarens profilbild
Lasse väss
Forumsponsor
Inlägg: 5504
Blev medlem: 08 sep 2010, 23:00
Ort: Mora/Nusnäs, Sverige

Inlägg av Lasse väss »

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
billykid skrev:Uj ..uj..uj.....vilken tråd alltså massa smaskens & godsaker mums....man blir sugen dirket ju... 8)

Men tyvärr så får jag inte titta & läsa för mycket här då jag försöker hålla igen på vikten....suck... :cry:
Om du kör min Lax, så kan jag tala om att det är rena bantarmaten.... :wink:

Chili, Lax, (Omega3) olivolja, Lime är bland det bästa du kan få i dig !
Ät grillad zucchini eller äggplanta till så får vi snart stötta upp dig med en blompinne :lol: <!-- </EdIndex> --></div>
klein
Inlägg: 125
Blev medlem: 02 nov 2009, 00:00
Ort: Norrtälje

Inlägg av klein »

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->jag som gillar kyckling eller är besatt av det brukar göra hel kyckling i ugn med pressad citron på utmärkt enkelt men framförallt gott.

en hel kyckling.
kryddar inuti
två citroner som man skivar och sedan pressar ovanpå kycklingen, efter man klämt färdigt citronen trycker man i det i kycklingen, sen är det bara på med salt, peppar och paprika eller de kryddor man gillar in i ugnen i ca 1 och 1/2 timme sen av skyn som ligger omkring kan man göra god gräddsås av och allt serveras med kokt ris.
supergott och enkelt.


:D <!-- </EdIndex> --></div>
stepside88
Inlägg: 5
Blev medlem: 14 aug 2011, 23:00
Ort: Töreboda

Wow!

Inlägg av stepside88 »

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Ny på forat men hittade receptbanken :)

Förrät kantarellreceptet

Huvudrätt Amstaffs kyckling

Efterrätt den "knäckiga härligheten"

Snacka om att man steg i graderna den kvällen

Stort tack till Amstaffs, ponras och Mattias-M . <!-- </EdIndex> --></div>
Användarens profilbild
Lasse väss
Forumsponsor
Inlägg: 5504
Blev medlem: 08 sep 2010, 23:00
Ort: Mora/Nusnäs, Sverige

Inlägg av Lasse väss »

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Jo, frun och jag är ju kända för att ofta laga mat åt STÖRRE sälskap.

Här hittade vi ett recept på Älg 8)

HELSTEKT ÄLG :

Skjut en älg.

Tag ur inälvorna, gör detta redan i skogen, det underlättar hembärandet.
Låt de välsmakande hornen sitta kvar, de ska så småningom bli läckert gråbruna och krispiga.

Bär hem älgen och lägg den på köksgolvet.

Bygg en ugn.

Raka älgen, OBS använd inte rakvatten.

Gnid in älgen med äggula , använd gärna en roller.

Häll ut två säckar skorpmjör på golvet.

Koppla en "Halvnelson" kring älgens nacke och rulla honom tills större delen av älgen är täckt. Skulle krafterna inte räcka fixa starka medhjälpare.

Skjut en Hjort och använd som inkråm, misslyckas hjortjakten går det lika bra att använda nyslaktade hönsfåglar (ca 48st) Finns ej heller detta införskaffa då 150 liter kastanjepurè.

Sy ihop älgen, är du inte sykunnig gå en kurs eller anlita en sömmerska. OBS: går EJ att limma.

Värm upp ugnen till 300gr, baxa in älgen. Om älgen rör sig efter sex timmar har du gjort fel, börja om från början..... Skjut en älg.....

Ta ut älgen efter 14 timmar.

(OBS: glöm ej att betala in arbetsgivaravgift för dina medhjälpare.

Servera med ett ½ tunnland potatis, gärna råstekt.

Lämpliga drycker: Vin eller vatten, gräv en källa eller plantera en vinstock !

Lycka till ! (Faktiskt ganska smidigt i allafall, om man blirnågra hundra gäster :roll: <!-- </EdIndex> --></div>
umekille
Inlägg: 1836
Blev medlem: 01 sep 2009, 23:00

Inlägg av umekille »

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->snabbsoppa en frusen kulen vinterkväll...
vitt bröd och ramlösa till...
1-burk vita bönor
1-burk krossade tomater
1-2 burkar vatten
en bit buljongtärning men det är lyx.
värm till ättemperatur och njut av
värmen i soppan Bild <!-- </EdIndex> --></div>
Användarens profilbild
Raketsport
Site Admin
Inlägg: 14808
Blev medlem: 26 nov 2007, 00:00
Ort: Västra Pengfors, Vännäs
Kontakt:

Inlägg av Raketsport »

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Lasse väss skrev:
Koppla en "Halvnelson" kring älgens nacke och rulla honom tills större delen av älgen är täckt. :
:lol: :lol: <!-- </EdIndex> --></div>
//Jossan
Josefine Andersson
Grannen
Inlägg: 2422
Blev medlem: 19 jul 2009, 23:00
Ort: Samma stad som Dr snuggles

Inlägg av Grannen »

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Ett tips till alla er som gillar att LAGA mat - använd charlottenlök istället
för vanlig gul lök i botten på kastrullen när ni ska tillaga någonting gott :idea:
Prova även att ge fiskrätterna era en liten extra "skjuts" med en skvätt vitt vin i pannan :idea:
(Våga vägra snabbmaten på lokala korvmojjen) <!-- </EdIndex> --></div>
Användarens profilbild
Lasse väss
Forumsponsor
Inlägg: 5504
Blev medlem: 08 sep 2010, 23:00
Ort: Mora/Nusnäs, Sverige

Inlägg av Lasse väss »

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->
Grannen skrev:Ett tips till alla er som gillar att LAGA mat - använd charlottenlök istället
för vanlig gul lök i botten på kastrullen när ni ska tillaga någonting gott :idea:
Prova även att ge fiskrätterna era en liten extra "skjuts" med en skvätt vitt vin i pannan :idea:
(Våga vägra snabbmaten på lokala korvmojjen)
:thumb: charlottenlök

I går gjorde jag en "Indisk Lax" i ugn, jag har sådan tur att en vän till mig åker till Sri-Lanka och handplockar curryblad (Det är EJ currysmak)
(Murraya koenigii) men kan finnas att köpa i större städer , Indiska matbutiker ?

1 dl vatten
2,5 dl grädde
1 dl Cremefresch
2 msk fisk eller hummerfond (Alt fiskkrydda)
5st Limeskivor
1 näve curryblad
2 msk Oystersause
1 msk chilli sause , stark stark..
Peppar

Koka ihop såsen med alla ingredienser.
Häll den över laxbitar / laxsida i en smord form
Ca 200 grader i 30min

Curryblad :wink:

Bild <!-- </EdIndex> --></div>
Användarens profilbild
Lasse väss
Forumsponsor
Inlägg: 5504
Blev medlem: 08 sep 2010, 23:00
Ort: Mora/Nusnäs, Sverige

Lamm på grillen

Inlägg av Lasse väss »

<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Fick färskt Lammkött i dag (Nä inte sånt :oops: )
Rulla in det i salt, vitpeppar, timjan och hackad chili...
grilla på hög värme i max 5min på varje sida (Lamm-rosbiff)
Låt vila i min 20min (inlindad i folie)

Klyftpotatis m vitlök och tomat i ugn: Klyfta skalad potatis och låt den gå med olivolja, salt, svatrpeppar och hackad vitlök i ugn på 200 grader tills den börjar mjukna (15 min ca)

Koka under tiden upp passerade tomater, vitlök, köttbuljong, timjan, svartpeppar och basilika i kastrull .

Blanda tomatsåsen med potatisen och skär upp Lammet i 5mm skivor

Resten förstår ni väl :wink:

Bild

ÄLSKLINGS POTATISAR :wink:

Bild <!-- </EdIndex> --></div>
Skriv svar