Sida 1 av 1

blästra stekpanna

Postat: 10 jan 2013, 18:48
av a@westman
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->tja. har en vröölgammel stekpanna som t-rex stekte brontosarurius i. problemet är att det har blivit en diamanthård skrovlig yta på baksidan på stekpannan efter alla år. det går fan inte få bort o stekpannan står inte jämt på spisen pga detta. kan man blästa baksidan på en stekpanna eller kommer den bli skrot :?: ja det är en gjutjärn :lol: <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 10 jan 2013, 18:50
av disktant
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Har haft samma problem med en gammal gjutjärnare, men den åkte i sopen i stället

borde nog fräsas plan i botten i stället <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 10 jan 2013, 19:33
av NRoos
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Jag tror också hellre på att fräsa så det blir en fin och jämn yta. <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 10 jan 2013, 21:04
av 56:an
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Gänga av skaftet å sätt opp den svarven :idea: <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 10 jan 2013, 21:18
av Lasse väss
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->22_yikes.gif Men kärenån :shock: Har aldrig hört tals om (undersidan)

Bänn av`n me en vinkelslip då :roll: <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 10 jan 2013, 22:27
av Säcken
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Ja har jobbat som blästrare i 5år år å blåst av några pannor...
Speciellt Kjell i Hults panna, den var från 1929 :D
Ett å annat våffelhjärn blev det oxå.. <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 11 jan 2013, 11:05
av Conrad Engström
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->Jag har blästrat ett antal och har just nu en på g i blästern. Iblan kan man kasta in den i vedpannan och elda rent den. Därefter stålborsta den. Om den inte är plan är det en dålig gjutjernspanna. Då kan man slipa den. <!-- </EdIndex> --></div>

släng inte

Postat: 11 jan 2013, 18:00
av cybbe
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->fina grejer dedäringa...!

Ställ den på gasolgrillens galler eller blästra!
borde väll gå med ugnsrent spray med om de får stå ett tag.


inuti kan man efter ha hettat upp den hälla i salt och låta den stå på värme ett tag, så får man bort gammals snusk.

sen gör man en ny inbränning av ytan med fett fläsk tex.

Men om den är fin inuti och inte brännerfast maten så låt den vara. <!-- </EdIndex> --></div>

Postat: 13 jan 2013, 22:15
av a@westman
<div class=KonaBody><!-- <EdIndex> -->innuti e den "ren"o fin. det e detta som e fastbrännt under jag vill ha bort. o kasta den e inget alternativ. bättre panna o göra pannkaker i finns inte. det jag tänkte va att man kanske sabbar någon yta om man blästrar. men har folk gjort det förr så va fan :lol: <!-- </EdIndex> --></div>