
i kväll blevo det min varinant på Nederländsk rotsaksgryta:
1 kålrot stor som ett kattahue, potatis morötter, palternacka, rotselleri
i lika mängd. 1 matsked kryddpeppar i kub ox eller älg buljong ev några gram smör.
Skura och koka potatis i en gryta, skala hacka ner resten i en större gryta häv i buljong & peppar koka med lagom vatten.
Häll av vätskan spara lite att spä med, flå å lägg dit pärerna mosa det hela rör i ev smör och spä med buljong om det blir för stabbigt
. Man kan garnera med att finhacka lite av det gröna på en purjo
Addar två starka recept:
Ånger korvsås
8 cocktailtomater
2 bifftomater
2 habanero
4 piri piri
1 stor rödlök
1 stor vitlök
10 blad färsk basilika (gärna fler)
2 msk äppelcidervinäger
skala lökarna, kör allt i mixern
Vild Chorizo Stroganoff
Ingredienser
400 g Red hot Chorizo (2 paket)
1 stor röd lök
1/2 msk smör
2 dl crème fraiche ingefära chili
2 msk outspädd svartvinbärssaft eller vinbärsgelé
1/2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
5 krossade enbär
1 tsk timjan
1 tsk sambal oelek
1 tsk ånger korvsås
1-2 msk hackad färsk timjan eller persilja
Så här gör du
1.Dela korven på mitten och skär den i en cm bitar.
Skala och hacka löken.
2.Fräs det i smör i en stekpanna.
3.Blanda lättcrème fraiche, saft, vatten, smulad buljongtärning,
enbär, sambal, ånger och timjan i en skål.
4.Häll allt i stekpannan. Låt det koka några minuter.
5.Strö över timjan eller persilja. Servera med kokt ris och broccoli.