Vad blev det till kvällsmat?

Här kan vi snacka om allt som inte passar in på övriga kategorier t.ex nytt moppeköp
Användarens profilbild
T M
Forumsponsor
Inlägg: 1528
Blev medlem: 30 maj 2013, 08:16
Ort: Mellanöstern i Halland

Inlägg av T M »

:twisted:

i kväll blevo det min varinant på Nederländsk rotsaksgryta:

1 kålrot stor som ett kattahue, potatis morötter, palternacka, rotselleri
i lika mängd. 1 matsked kryddpeppar i kub ox eller älg buljong ev några gram smör.

Skura och koka potatis i en gryta, skala hacka ner resten i en större gryta häv i buljong & peppar koka med lagom vatten.
Häll av vätskan spara lite att spä med, flå å lägg dit pärerna mosa det hela rör i ev smör och spä med buljong om det blir för stabbigt
. Man kan garnera med att finhacka lite av det gröna på en purjo

Addar två starka recept:
Ånger korvsås
8 cocktailtomater
2 bifftomater
2 habanero
4 piri piri
1 stor rödlök
1 stor vitlök
10 blad färsk basilika (gärna fler)
2 msk äppelcidervinäger
skala lökarna, kör allt i mixern

Vild Chorizo Stroganoff
Ingredienser
400 g Red hot Chorizo (2 paket)
1 stor röd lök
1/2 msk smör
2 dl crème fraiche ingefära chili
2 msk outspädd svartvinbärssaft eller vinbärsgelé
1/2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
5 krossade enbär
1 tsk timjan
1 tsk sambal oelek
1 tsk ånger korvsås
1-2 msk hackad färsk timjan eller persilja

Så här gör du

1.Dela korven på mitten och skär den i en cm bitar.
Skala och hacka löken.
2.Fräs det i smör i en stekpanna.
3.Blanda lättcrème fraiche, saft, vatten, smulad buljongtärning,
enbär, sambal, ånger och timjan i en skål.
4.Häll allt i stekpannan. Låt det koka några minuter.
5.Strö över timjan eller persilja. Servera med kokt ris och broccoli.
Användarens profilbild
Lasse väss
Forumsponsor
Inlägg: 5504
Blev medlem: 08 sep 2010, 23:00
Ort: Mora/Nusnäs, Sverige

Inlägg av Lasse väss »

T M : Du blir min favorit mistick_yes.gif slider_score.gif
Användarens profilbild
Hasse
Forumsponsor
Inlägg: 4294
Blev medlem: 23 jul 2008, 23:00
Ort: Ullånger

Inlägg av Hasse »

Lasse väss skrev:T M : Du blir min favorit mistick_yes.gif slider_score.gif


Okej, vad tror du om mitt tips: Bre skrapat margarin på en Husman, ett glas ljummet vatten till den.



Jag vill ju också bli din favo :)
Användarens profilbild
Lasse väss
Forumsponsor
Inlägg: 5504
Blev medlem: 08 sep 2010, 23:00
Ort: Mora/Nusnäs, Sverige

Inlägg av Lasse väss »

Hasse skrev:
Lasse väss skrev:T M : Du blir min favorit mistick_yes.gif slider_score.gif


Okej, vad tror du om mitt tips: Bre skrapat margarin på en Husman, ett glas ljummet vatten till den.



Jag vill ju också bli din favo :)
Juck ?? :Stop_: Som sagt ! kom hit ska vi öva lite.... :wink:
Användarens profilbild
Frolzon
Inlägg: 1290
Blev medlem: 11 maj 2010, 23:00
Ort: Dalsland

Inlägg av Frolzon »

Lasse väss skrev:
Hasse skrev:
Lasse väss skrev:T M : Du blir min favorit mistick_yes.gif slider_score.gif


Okej, vad tror du om mitt tips: Bre skrapat margarin på en Husman, ett glas ljummet vatten till den.



Jag vill ju också bli din favo :)
Juck ?? :Stop_: Som sagt ! kom hit ska vi öva lite.... :wink:

Ladda Korvopeden...
:)
Bild
Användarens profilbild
Puchen
Inlägg: 821
Blev medlem: 19 jan 2011, 00:00
Kontakt:

Inlägg av Puchen »

Lasse väss skrev:
Hasse skrev:
Lasse väss skrev:T M : Du blir min favorit mistick_yes.gif slider_score.gif


Okej, vad tror du om mitt tips: Bre skrapat margarin på en Husman, ett glas ljummet vatten till den.



Jag vill ju också bli din favo :)
Juck ?? :Stop_: Som sagt ! kom hit ska vi öva lite.... :wink:
Och margarin av alla dess styggelser. Resterna i framställningen är tillräckligt nog för att göra en mindre atombomb typ ;) U got a long way Hasse ;) SCHHHMÖÖÖRE ska he va. :mrgreen:


Å f.ö så används nästan inga halvfabrikat när jag kockar. Riktig vispgrädde, lokalproducerad (utan karragenan), Smör likaså, grön och rotsaker i mån av tillgång hämtas hos en släkting som odlar till restauranger etc. Margarin och matlagningsgrädde är skällsord hemmma hos mig.

Vill gärna veta vad man häller ner i grytan utan att få med sig ett halvt laboratorium. Typ. Sen är det ingen nackdel om man blir snuvig när man äter heller. Älskar chilikryddad och annan stark mat :mrgreen:
Patrik '83. Livin' for speed!
Honda CB 750 '79 Åkafortstormoppe
Gilera Touring '75? Röer å finer!
Ancillotti?/Fantic? Trial 50 '7x, Bushojen.
KTM Comet 504S/Puch 4-vxl '71? Risbusken/Råttsoffan/Sophögen...
Dakota '74 blå, Under långsam renov...
Dakota '72 guld, Väntar på renov...
Saknar: Obegränsat med deg, många puchmodeller, bl.a M50 Jet eller Racing.
Användarens profilbild
Lasse väss
Forumsponsor
Inlägg: 5504
Blev medlem: 08 sep 2010, 23:00
Ort: Mora/Nusnäs, Sverige

Inlägg av Lasse väss »

Titta !!! Nu har jag två riktiga favvisar :D Smör, Vispgrädde och Chili mistick_yes.gif

Korvopeden ska snart ha riktig korv också 8) :wink:
Användarens profilbild
Puchen
Inlägg: 821
Blev medlem: 19 jan 2011, 00:00
Kontakt:

Inlägg av Puchen »

Lasse väss skrev:Titta !!! Nu har jag två riktiga favvisar :D Smör, Vispgrädde och Chili mistick_yes.gif

Korvopeden ska snart ha riktig korv också 8) :wink:
Inte helt omöjligt att jag tittar förbi till sommar, om det blir roadtrip i vanlig ordning.
Patrik '83. Livin' for speed!
Honda CB 750 '79 Åkafortstormoppe
Gilera Touring '75? Röer å finer!
Ancillotti?/Fantic? Trial 50 '7x, Bushojen.
KTM Comet 504S/Puch 4-vxl '71? Risbusken/Råttsoffan/Sophögen...
Dakota '74 blå, Under långsam renov...
Dakota '72 guld, Väntar på renov...
Saknar: Obegränsat med deg, många puchmodeller, bl.a M50 Jet eller Racing.
Användarens profilbild
T M
Forumsponsor
Inlägg: 1528
Blev medlem: 30 maj 2013, 08:16
Ort: Mellanöstern i Halland

Inlägg av T M »

Lasse väss skrev:T M : Du blir min favorit mistick_yes.gif slider_score.gif

:oops:
Såsen duger att dippa chips i åxå tex ostlökbacon naturchips
Användarens profilbild
pangerva
Forumsponsor
Inlägg: 6840
Blev medlem: 14 maj 2008, 23:00
Ort: Västra Frölunda/Göteborg och (Tjörn)

Inlägg av pangerva »

Smörat husmans med varmt potatismos på är mumma det. :D
Zündapp 1968 KS50 Super Sport Special
Monarped ombyggd M349F -59
Crescent 1140 Sport -60
Monark med Victoria -60
56:an
Forumsponsor
Inlägg: 11130
Blev medlem: 27 jan 2011, 00:00

Inlägg av 56:an »

Det där låter helt klart nåt för mej....

Måste provas :idea:

Fast jag köper så gott som alltid knäckebröd i stora runda kakor.

Leksands brungräddat är en favvo...
Användarens profilbild
Patrik
Inlägg: 5029
Blev medlem: 28 jun 2009, 23:00
Kontakt:

Inlägg av Patrik »

Här körde vi lite på 56ans tema i går kväll fast utan att ugnen var i gång.

Bild


/ P
Användarens profilbild
billykid
Forumsponsor
Inlägg: 3443
Blev medlem: 16 jan 2010, 00:00
Ort: Norra Dalarna

Inlägg av billykid »

Laxfile med pepparots sås! Skivade tomater skall till, ej med på bilen. :)
Bild
56:an
Forumsponsor
Inlägg: 11130
Blev medlem: 27 jan 2011, 00:00

Inlägg av 56:an »

Det ser bra ut! thumb_up
Användarens profilbild
pangerva
Forumsponsor
Inlägg: 6840
Blev medlem: 14 maj 2008, 23:00
Ort: Västra Frölunda/Göteborg och (Tjörn)

Inlägg av pangerva »

Laxen ser lite för rå ut i min smak annars är det supergott. :D
Zündapp 1968 KS50 Super Sport Special
Monarped ombyggd M349F -59
Crescent 1140 Sport -60
Monark med Victoria -60
Skriv svar